Sjakk-«talent» anklaget for juks. La opp på dagen

Sjakkdramatikk i Bulgaria.

SJAKKDRAMA: Borislav Ivanov ble anklaget for juks under en turnering hjemme i Bulgaria. Han nektet å bli undersøkt, forlot lokalene og la opp. Foto: NTB Scanpix. Faksimile: Blitz
SJAKKDRAMA: Borislav Ivanov ble anklaget for juks under en turnering hjemme i Bulgaria. Han nektet å bli undersøkt, forlot lokalene og la opp. Foto: NTB Scanpix. Faksimile: Blitz Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sjakk er ikke den idretten de fleste forbinder med dramatikk, juks og fanteri. I sykkel og friidrett er doping et utbredt problem, mens fotballspillere filmer seg til fordeler over en lav sko.

Men nå har juksemakerne også invadert sjakkens og Magnus Carlsens verden.

Legger opp Bulgarske Borislav Ivanov har i en lengre periode slått en rekke bulgarske stormestere. Det har gått så langt som at mange har boikottet turneringene han har vært med i og nektet å møte ham. Hvorfor? Han har lenge vært mistenkt for juks, men tidligere i denne uken ble han langt på vei avslørt.

Under en turnering i Bulgaria, fikk Ivanovs motstander, Maxim Dlugy, mistanke om at 25-åringen tok i bruk elektroniske hjelpemidler. En av funksjonærene for turneringen ba om å se i skoene til Ivanov, men dette nektet han.

Det hele endte med at Ivanov trakk seg fra turneringen, kalte sin motstander en «klovn», og forlot lokalene.

I går kom beskjeden om at han legger opp.

Upassende pusting og dårlig holdning Denne typen dramatikk er ikke hverdagskost i den ellers så bedagelige sjakkhverdagen. Nettopp derfor har den også fått rikelig med oppmerksomhet. Hovedpersonen selv kom med følgende grunn til at han trekker seg fra alle fremtidige turneringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.