FRISK ÅPNING: Fabiano Caruana åpnet friskt i sjakk-VMs femte parti, men tittelholder Magnus Carlsen forsvarte seg ypperlig og styrte til remis. Dermed står det 2,5-2,5.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FRISK ÅPNING: Fabiano Caruana åpnet friskt i sjakk-VMs femte parti, men tittelholder Magnus Carlsen forsvarte seg ypperlig og styrte til remis. Dermed står det 2,5-2,5. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Sjakk-VM: Ny remis etter at Carlsen forsvarte seg perfekt

Frisk åpning av Caruana.

Fabiano Caruana åpnet friskt i sjakk-VMs femte parti, men tittelholder Magnus Carlsen forsvarte seg ypperlig og styrte til remis. Dermed står det 2,5-2,5 etter fem av 12 partier.

Carlsen spilte svært sterkt med svarte brikker torsdag og ble hyllet av eksperter både på NRK og i sosiale medier. Caruana åpnet offensivt, men lyktes aldri i å knekke den regjerende verdensmesteren.

- Denne linja er veldig interessant. Hvis svart er med på det kan det bli veldig interessant, men Magnus kjente godt til det og jeg mener han spilte logisk, sier Caruana om åpningen på pressekonferansen.

Etter at Carlsen hadde avverget amerikanerens angrepsforsøk skaffet nordmannen seg et lite overtak i en periode, men det ble aldri stort nok til å dra i land en seier.

- Jeg var ganske fornøyd med åpningen. Da det roet seg følte jeg at svart sto best, men jeg fant ikke en måte å angripe på, sier Carlsen på pressekonferansen.

I de to neste VM-partiene, som spilles fredag og søndag, har Carlsen fordelen å spille med hvite brikker.

VM spilles over tolv partier. Dermed vil førstemann til 6,5 poeng kunne kalle seg verdensmester i langsjakk, men foreløpig er det dødt løp i London.

Dagbladet fulgte partiet direkte her.