Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjakk-VM til New York - ønsker lokaler langs Broadway

Magnus Carlsen skal forsvare tittelen.

New York blir vertsby når Magnus Carlsen i november skal forsøke å forsvare sin VM-tittel i sjakk.

Carlsen har slått indiske Viswanathan Anand i to strake VM-kamper - sist i russiske Sotsji i 2014. Hvem som blir motstander denne gangen er ikke klart, men nå er det bestemt at oppgjøret spilles på amerikansk jord, melder Wall Street Journal.

VM-duellen i New York starter 10. november og spilles over 12 runder.

Arrangørene har allerede startet jobben med å finne en egnet arena, og samtaler skal allerede ha vært avholdt med blant andre World Trade Center.

I 1995 slo russiske Garry Kasparov nevnte Viswanathan Anand i en 20 runder lang kamp i 107. etasje av nettopp World Trade Center. Det var sist en VM-kamp ble arrangert i USA.

Vil til Broadway Administrerende direktør Ilja Merenzon i Agon, selskapet som arrangerer VM-kampene i sjakk, røper at det jobbes med å gi publikum god tilgang til storoppgjøret i november.

- Ideelt sett ønsker vi å sikre oss lokaler langs Broadway - og vi har fem eller seks kandidater - slik at folk kan gå inn og se på kampen gjennom glassvinduer, sier han til Wall Street Journal.

Hvem som blir Magnus Carlsens utfordrer, blir klart etter vårens kandidatturnering i Moskva. To av de aktuelle kandidatene er amerikanske - Fabiano Caruana og Hikaru Nakamura. Skulle en av dem gå seirende ut, vil naturlig nok interessen rundt VM-kampen øke mange hakk i USA.

Ingen amerikansk sjakkspiller har vært verdensmester siden legendariske Bobby Fischer hadde VM-tittelen fra 1972 til 1975.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram