Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjakkekspert vil se en tøffere Carlsen

Tvunget til remis av Anand.

IKKE TYPISK MAGNUS: Magnus Carlsen kan ha vært nervøs under de første VM-partiene, mener en sjakkekspert. Foto: REUTERS / Babu / NTB SCANPIX
IKKE TYPISK MAGNUS: Magnus Carlsen kan ha vært nervøs under de første VM-partiene, mener en sjakkekspert. Foto: REUTERS / Babu / NTB SCANPIX Vis mer

NRKs sjakkekspert Torstein Bae håper Magnus Carlsen kommer til å spille mer offensivt og aggressivt i det tredje partiet i VM-kampen mot tittelforsvarer Vishy Anand tirsdag.

- Jeg håper og tror at Magnus vil framstå litt mer offensivt. Han må kanskje være litt tøffere og risikere litt mer når han spiller i hvitt. Den som intet våger, intet vinner, sier Bae til NTB.

Carlsen og Anand spilte remis i de to første partiene i kampen om VM-tittelen. Det er langt fra uvanlig fra Anands side, men veldig uvanlig av Carlsen.

- De første partiene er ikke typisk Magnus. Han er nærmest blitt «tvunget» til remis av Anand. Jeg tror det vil løsne litt i de neste partiene. Jeg tror nok han var litt nervøs, i hvert fall den første dagen, forklarer Bae.

Han er redaktør i Norsk Sjakkblad og tidligere forbundspresident.

Korte partier Forrige gang Anand forsvarte sin VM-tittel, mot israeleren Boris Gelfand i Moskva i fjor, endte de seks første partiene remis etter relativt kort spilletid. Gelfand vant den sjuende før Anand slo tilbake i det neste. Det hele måtte avgjøres i et omspill i hurtigsjakk.

Anand vant det andre partiet i hurtigsjakk-delen, mens det ble remis i de andre partiene slik at inderen forsvarte tittelen sin.

I kampen mot Gelfand var det dessuten bare ett parti av de tolv ordinære partiene, det niende, som gikk over 40 trekk.

- Nå har Gelfand en spillestil som tilsier at han gjerne godtar remis tidlig, mens Magnus pleier å gå for seier. Det var jo veldig spesielt at et VM-parti ble avgjort så tidlig to ganger på rad, mener Bae.

Slapper av Mandag var det spillefri i indiske Chennai, men begge spillernes apparater brukte nok tiden flittig til å analysere trekkene fra de første partiene.

- Hans analytikere har nok sett en del på de to første partiene, men for Magnus Carlsen blir det viktigste å slappe av eller gjøre noe annet enn sjakk. Han liker jo blant annet å spille tennis, sier sjakkeksperten.

Det var meningen at Carlsen skulle ha tatt en tur til Bengalbukta mandag, men han droppet det og ble værende på hotellet. På fridagen torsdag vil nok Team Carlsen ta en tur til kysten, en times kjøretur unna Chennai.

(NTB)

KJENNER CARLSEN GODT: Tidligere president i Norges Sjakkforbund, Torstein Bae (t.h), håper det løsner i sjakk-VM. Her sammen med Simen Agdestein (midten) i 2005. Foto: Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
KJENNER CARLSEN GODT: Tidligere president i Norges Sjakkforbund, Torstein Bae (t.h), håper det løsner i sjakk-VM. Her sammen med Simen Agdestein (midten) i 2005. Foto: Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media