Sjakk-VM

Sjakkeksperten har aldri opplevd liknende hysteri: - Man risikerer jo å bli litt høy på pæra

Torstein Bae om skjebnepartiet mellom Carlsen og Karjakin og statusen som folkefavoritt.

I KJENT POSITUR: Sjakkprofil Torstein Bae kombinerer jobb som NRK-ekspert med administrative oppgaver som sjef i advokatfirmaet Legalis fra kjøkkenbordet hjemme i Oslo. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
I KJENT POSITUR: Sjakkprofil Torstein Bae kombinerer jobb som NRK-ekspert med administrative oppgaver som sjef i advokatfirmaet Legalis fra kjøkkenbordet hjemme i Oslo. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er kort tid igjen til det 12. og siste VM-partiet mellom Magnus Carlsen (25) og Sergej Karjakin (26). I flere uker har den norske verdensmesteren og Vladimir Putins russiske sjakkhåp utvekslet kalkulerte slag over brettet i New York.

Parallelt har den 37 år gamle sjakk-mitraljøsen Torstein Bae lagt sin stemme på dramatikken i NRKs TV-studio snaut 6000 kilometer unna spillelokalet ved storslåtte Brooklyn Bridge. Tidligere i dag dro den folkekjære eksperten igjen på jobb. Bare noen meter utenfor rekkehuset på Bogerud, sør-øst i Oslo, ble han stoppet av naboen Bernt Oskar Hansen. Den eldre mannen var nysgjerrig.

- Du gjør en god jobb på TV. Du er flink til å referere! Men hvordan går det egentlig med han Carlsen i kveld?

- He-he. Det var hyggelig å høre. Takk for det! Det er jo nå det skal avgjøres, så det blir moro, vet du! Du må få med deg sendingen. Magnus er favoritt, men det blir spennende, svarer Bae og ler når Hansen følger opp med å kalle Carlsen for en dårlig taper.

- Klimakset

En seier til enten Carlsen eller Karjakin i kveld, vil krone en ny verdensmester. Det er partiet ingen av dem har råd til å tape. Det vil være en sportslig katastrofe, spesielt for den norske 25-åringen fra Lommedalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer