Du leser nå Dagbladet Pluss

VM-matchen i sjakk

Sjakkekspertens analyse: - Carlsen og Karjakin er som Brasil mot Italia. Og her er Karjakins sjanse

Og i kveld spilles det femte partiet.

DEN KREATIVE MOT FORSVARSEKSPERTEN: Sjakkekspert Atle Grønn sammenlikner duellen mellom Carsen og Karjakin som en VM-kamp mellom Brasil og Italia. Foto: Hans Arne Vedlog 
DEN KREATIVE MOT FORSVARSEKSPERTEN: Sjakkekspert Atle Grønn sammenlikner duellen mellom Carsen og Karjakin som en VM-kamp mellom Brasil og Italia. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Etter seks og en halv timer med kraftkrevende sjakk og 94 trekk var Magnus Carlsen og Sergej Karjakin like langt etter det fjerde VM-partiet natt til onsdag.

Magnus Carlsen angrep. Og Karjakin forsvarte seg. Spillerne var tydelig slitne på pressekonferansen etter det krevende maratonpartiet som endte uten vinner. Som de tre første.

Carlsen hadde en klar føring også i det tredje partiet. Da med hvite brikker. Men et svakt trekk gjorde at Karjakin fikk manøvrert seg inn til remis. Det samme skjedde i det fjerde partiet.

Sjakkekspert og stormester Atle Grønn karakteriserer innledningen av VM-matchen slik:

På plussiden er at Magnus er bedre så tidlig enn han var i de to andre VM-matchene i Chennai og i Sotsji. Begge gangene sto det 2-2 etter de fire første partiene. Nå har Magnus hatt en klar føring i de to siste partiene. På minussiden er det irriterende at han ikke har greid å vinne.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.