Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjakkens nye vidunderbarn med remis mot Magnus Carlsen

Tredje strake for nordmannen i Nederland.

NY REMIS: Magnus Carlsen møtte vidunderbarnet Wei Yi. Foto: Andreas Kontokanis/Wikipedia Commons/DPA/NTB scanpix
NY REMIS: Magnus Carlsen møtte vidunderbarnet Wei Yi. Foto: Andreas Kontokanis/Wikipedia Commons/DPA/NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Sjakkongen mot sjakk-kometen. Magnus Carlsen møtte i dag det som omtales som sjakkens nye vidunderbarn - Wei Yi. Det skjedde i tredje runde av den prestisjefylte Wijk aan Zee-turneringen.

Carlsen hadde spilt to remis i Nederland før dagens parti, hvor Wei hadde hvite brikker.

Dagens duell var lenge en intens stillingskrig. Sjakk-panelet i TV 2, med Jon Ludvig Hammer i spissen, mente etter noen timers spill at det var «utenkelig» at Magnus Carlsen skulle tape partiet.

Ingen overraskelse Det store spørsmålet var om Carlsen ville klare å dra en seier opp av hatten, eller om det skulle bli nordmannens tredje strake remis i turneringen.

Til tross for at det så ut som det kunne bli seier, ble det til slutt nok en remis for Carlsen, etter at duoen ble enige om det etter 60 trekk.

- Ingen overraskelse det, mente Ellen Carlsen, søstera til Magnus, som likevel var positiv.

- Dette lover bra for resten av turneringen, sier Ellen Carlsen videre.

Stort talent Dagbladet har tidligere skrevet om 16-åringen fra Kina, som spås en stor karriere som sjakkspiller. Det spekuleres blant anne i om han faktisk er bedre enn det Magnus Carlsen var på samme alder.

- Han er nær. Noen sier han er bedre, enn det Magnus var som 16-åring. Men jeg vet ikke helt. Jeg tror ikke det. Og han er neppe noen match for Magnus allerede nå. Men han kan definitivt bli det på sikt, har Carlsens manager Espen Agdestein tidligere uttalt.

Wei Yi kvalifiserte seg til en plass i årets Masters-felt, da han vant Tata Steel-challengers i fjor ette rå ha imponert stort. Det var første gang Carlsen møtte 16-åringen i dag.

Kineseren er rangert som nummer 37 i verden med en rating på 2706. Det er et stykke opp til verdensmester Magnus Carlsen, som topper ratingen til FIDE med 2844 poeng.

Tre strake Carlsen spilte remis mot tsjekkiske David Navara og amerikanske Fabiano Caruana i de to første rundene i Wijk aan Zee-turneringen.

I morgen møter nordmannen Shakhriyar Mamedyarov, som gjorde en kjempetabbe i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media