Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjakk-VM i New York.

Sjakkforbundet: Carlsen brøt reglene

Skal ifølge reglementet få bot på 10 prosent av premiesummen.

FORLOT PRESSEKONFERANSEN: Regjerende verdensmester Magnus Carlsen kjempet seg gjennom et tøft parti mot den russiske utfordreren Sergej Karjakin, og tapte. - Jeg gidder ikke å sitte her og vente på ham, sa Carlsen om Karjakin. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) bekrefter at Magnus Carlsen brøt reglene da han forlot pressekonferansen etter kun 95 sekunder.

Det skriver sjakkforbundet i en pressemelding tirsdag.

Det betyr at nordmannen kan få en bot på opptil en halv million kroner, alt ettersom hvordan mesterskapet ender.

Etter at Carlsen tapte det åttende partiet med hvite brikker, gikk han rett forbi alle journalistene i intervjusonen før han satte seg ned for å delta på den obligatoriske pressekonferansen.

Der ble han sittende alene i noen minutter fordi Karjakin var opptatt med å svare på spørsmål fra pressen. Carlsen likte ventingen dårlig og reiste seg opp og stormet ut fra pressekonferansen før den i det hele tatt var i gang.

Reglementet sier at hvis en spiller ikke møter opp til pressekonferanse, som er et av de obligatoriske arrangementene i VM, skal de straffes med en bot på ti prosent av premiepengene. Nå har sjakkforbundet tatt affære.

Vinneren av mesterskapet vil tjene rundt 5,5 millioner kroner, mens taperen får 3,5 millioner. Det betyr at Carlsen blir fratatt henholdsvis 500.000 kroner eller 350.000 kroner alt ettersom hvordan mesterskapet ender.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!