Sjakkforbundet vil ikke bli medlem av idrettsforbundet

Trekker søknaden etter massiv motstand.

TREKKER SØKNADEN: Etter massiv motstand, trekker president i Norges Sjakkforbund Jøran Aulin-Jansson, søknaden om å bli en del av Norges Idrettsforbund. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
TREKKER SØKNADEN: Etter massiv motstand, trekker president i Norges Sjakkforbund Jøran Aulin-Jansson, søknaden om å bli en del av Norges Idrettsforbund. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixVis mer

Sjakkspillerne avblåser søknadsprosessen om å bli en del av Norges Idrettsforbund (NIF). Det er massiv motstand mot planene i Sjakk-Norge som er årsaken.

Aftenposten skriver at sjakkpresident Jøran Aulin-Jansson har vært helt klar på at han ønsker å få sjakkforbundet inn under idrettsforbundets vinger, men han er blitt stående alene. Nå skrinlegger han og forbundsstyret planene.

Styret i Norges Sjakkforbund vedtok tirsdag med sju mot en stemme ikke å gå videre med søknaden til idrettsforbundet.

Det er idrettens barneidrettsbestemmelser som er blitt trukket fram som det viktigste argumentet mot at sjakken skal melde seg inn i idrettsforbundet. Derfor har Ungdommens Sjakkforbund hatt en nøkkelrolle i konflikten som er oppstått.

Aftenposten skriver også at verdensmester Magnus Carlsen flere ganger har frarådet forbundet fra å melde seg inn i idrettsforbundet.

Dersom det skulle komme søknad om en innmeldelse, var det fare for at Sjakk-Norge kunne blitt delt på midten.

(NTB)