Sjakkforfatter Arne Danielsen tror på en kort match mellom Carlsen og Anand

Og Carlsen forsvarer VM-tittelen, tror han.

I DAG STARTER DET: I dag spilles åpningspartiet i sjakk-VM, der Magnus Carlsen er tittelforsvarer. Forfatter Arne Danielsen tror på en kort match - med seier til Carlsen.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
I DAG STARTER DET: I dag spilles åpningspartiet i sjakk-VM, der Magnus Carlsen er tittelforsvarer. Forfatter Arne Danielsen tror på en kort match - med seier til Carlsen. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Magnus Carlsen innleder lørdag forsvaret av VM-tittelen. Med en tidlig seier tror sjakkekspert Arne Danielsen på en rask avgjørelse mot utfordrer Vishy Anand.

- Jeg tror Magnus Carlsen forsvarer VM-tittelen. Såframt han kommer inn i den tilstanden han skal i, og det har han en god evne til, vinner han. Anand er riktignok bedre enn i fjor, sier Danielsen.

Han har skrevet to bøker om sjakk, deriblant en om Carlsen selv. Den kom ut for fire år siden. Etter årets VM-kamp, kommer oppfølgeren.

- Den som vinner første parti, vil være med å legge premissene for resten. Dersom Magnus vinner tidlig, kan det bli en kort match. Vinner Anand det første, blir det ulidelig spennende, tror sjakkforfatter Arne Danielsen.

Carlsen er den ubestridte eneren i sjakkverden, men Danielsen mener han fortsatt kan ta nye steg.

- Det er noe med å gjenta suksessen. Du har jo en Kasparov, som dominerte sjakken over tid, mener Danielsen.

Misunte curlingen Med Carlsens enorme suksess ved sjakkbrettet, har sjakken blitt allemannseie.

- Det virkelige gjennombruddet for sjakk kom under VM sist. Forklaringen er enkel; vi har den beste i verden, og dette er blitt en fenomenal TV-sport. Jeg så den muligheten allerede for fire år siden. Det drev meg da jeg skrev den forrige boken. Jeg oppfattet at vanlige folk ikke forsto prestasjonsnivået, sier Danielsen.

- Egentlig var jeg misunnelig på curlingen, som kom på TV og alle ble opptatt av, forteller sjakkeksperten.

Oppmerksomheten rundt Carlsen er enorm. Han er blitt kjendis i megaklassen, også utenfor Norge. Nå kan han bli enda større.

(NTB)