CARLSENS UTVALGTE: Real Madrid-spillere dominerer på VM-drømmelaget til Magnus Carlsen, som selv håper Brasil stikker av med sin sjette tittel. - Men jeg må innrømme at jeg ikke har helt troa på Kaka i VM, sier Carlsen til Dagbladet. Fotomontasje: Dagbladet
CARLSENS UTVALGTE: Real Madrid-spillere dominerer på VM-drømmelaget til Magnus Carlsen, som selv håper Brasil stikker av med sin sjette tittel. - Men jeg må innrømme at jeg ikke har helt troa på Kaka i VM, sier Carlsen til Dagbladet. Fotomontasje: DagbladetVis mer

Sjakkgeniet vraker fotballgeniet

Sjekk Magnus Carlsens drømmelag i VM.

|||LØVEBAKKEN (Dagbladet): Når Magnus Carlsen fredag reiser til Romania for å spille Grand Slam-turnering i sjakk, er det ikke bare de svarte og hvite brikkene som kommer til å oppta ham.

Den norske verdenseneren vil gjerne få med seg så mye som mulig av Fotball-VM i Sør-Afrika også - og han er spesielt svak for de latin-amerikanske nasjonene.

- Jeg håper egentlig alltid på Brasil. Men jeg må innrømme at jeg ikke har helt troa på Kaka i VM, han har ikke akkurat levert noen kjempesesong. Og så håper jeg at Argentina og Spania gjør det bra, sier Real Madrid-supporteren Carlsen til Dagbladet.

Én Barca-mann er maks
I motsetning til mange nordmenn er anglofilien ganske så fraværende hos sjakkesset. Derfor har han ingen planer om å si opp abonnementet på Canal + selv om Premier League er borte fra kanalen, i hvert fall ikke så lenge de beholder spansk fotball.

Når Dagbladet ber ham plukke ut sitt drømmelag i det nært forestående VM-sluttspillet kommer mange av spillerne - ikke overraskende fra spansk liga.

Men den mange regner som den aller beste glimrer med sitt fravær. Ikke fordi han ikke er god nok, men fordi han spiller for feil klubb.

- Jeg er ikke noen stor Barcelona-fan. For all del, det er ikke tvil om at Lionel Messi er en av verdens beste fotballspillere. Men når jeg allerede har tatt med Xavi blir det for mye med enda en Barcelona-spiller, forklarer Carlsen til Dagbladet.

BLE UTFORDRET AV AP-POLITIKER: Magnus Carlsen spilte i dag med levende brikker mot stortingsrepresentant Kåre Simensen (Ap), som fikk kyndig assistanse av sjakkpresident Jøran Aulin-Jansson. Etter 20 minutter måtte de rødgrønne erkjenne nederlaget. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
BLE UTFORDRET AV AP-POLITIKER: Magnus Carlsen spilte i dag med levende brikker mot stortingsrepresentant Kåre Simensen (Ap), som fikk kyndig assistanse av sjakkpresident Jøran Aulin-Jansson. Etter 20 minutter måtte de rødgrønne erkjenne nederlaget. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

I mål kjører han med Real-keeper Iker Casillas. Den er udiskutabel, mener han.

I forsvarsrekka kjører han på en enda to spillere fra Madrid-klubben: Sergio Ramos på høyrebacken, og Pepe på midtstopperplass. Som makker får han brasilianske Lucio. Venstrebacken sliter han derimot mer med.

- Heinze...? Nei, ikke god nok lenger, tenker han høyt.

- Vanskeligst å bli v-mester i fotball
Carlsen lar posisjonen stå åpen, og forflytter seg til høyrekanten i en 4-4-2-formasjon. Cristiano Ronaldo blir lagets fjerde spiller fra Real Madrid, men han må krype til korset når plassene på sentral midtbane skal fordeles.

- Jeg kommer nok ikke utenom Xavi, konstaterer han - selv om erkjennelsen sitter langt inne.

De to siste midtbaneplassene fylles opp av to nederlendere: Real-vrakgodset Wesley Sneijder og Arjen Robben.

Til å score målene helt fremst velger han Gonzalo Higuain, og kanskje litt overraskende, Robinho. Også de kjenninger på Santiago Bernabeu.

Sjakkgeniet vraker fotballgeniet

- Jeg tror dette laget ville vunnet VM. De ville i hvert fall spilt veldig publikumsvennlig fotball, sier Carlsen.

Før han modererer seg litt:

- Det er mulig jeg har tatt med altfor mange stjerner til at de ville fungere.

Plutselig husker Carlsen at han har glemt venstrebacken. Han lander på Ashley Cole etter en tenkepause.

- Han har hatt en fantastisk sesong i Chelsea før han ble skadet.

- Du virker godt oppdatert på fotball?

HÅPER PÅ SJAKK-OL I TROMSØ: Regjeringens forslag om å bevilge 70 millioner kroner til sjakk-OL 2014 var bakgrunnen for sjakkpartiet på Løvebakken. I morgen skal Stortinget behandle saken.   
Foto: Erlend Aas / Scanpix
HÅPER PÅ SJAKK-OL I TROMSØ: Regjeringens forslag om å bevilge 70 millioner kroner til sjakk-OL 2014 var bakgrunnen for sjakkpartiet på Løvebakken. I morgen skal Stortinget behandle saken. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Tja, jeg vet ikke. Jeg følger jo med.

- Får du sett mye VM når du spiller Grand Slam i Romania (14-24. juni)?

- Jeg må først og fremst konsentrere meg om den turneringen. Men bortsett fra det prøver jeg å få sett det jeg kan av VM.

- Hva er vanskeligst: Å bli verdensmester i sjakk eller fotball?

- Det er flere som spiller fotball i verden, så jeg får kanskje si det. Samtidig er fotball et lagspill, mens sjakk er individuelt. Jeg har veldig respekt for det fotballspillerne driver med, sier Carlsen til Dagbladet.

REAL MADRID-SUPPORTER: Det vises også på drømmelaget til Carlsen, som består av åtte nåværende eller tidligere spillere fra den spanske storklubben. Foto: AFP PHOTO /DANIEL SANNUM LAUTEN
REAL MADRID-SUPPORTER: Det vises også på drømmelaget til Carlsen, som består av åtte nåværende eller tidligere spillere fra den spanske storklubben. Foto: AFP PHOTO /DANIEL SANNUM LAUTEN Vis mer