Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjakkikon raser mot Carlsen-vraking

- Norge er for lite.

OPPGITT: Garry Kasparov skjønner ingenting av at Magnus Carlsen ikke er nominert til prisen som årets idrettsmann i Norge. Foto: AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV
OPPGITT: Garry Kasparov skjønner ingenting av at Magnus Carlsen ikke er nominert til prisen som årets idrettsmann i Norge. Foto: AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV Vis mer

Sjakkikonet Garry Kasparov har ikke noe til overs for verdensmesteren i sjakk, Magnus Carlsen, ikke er nominert som årets idrettsmann i Norge, melder NRK.

- Norge er for lite for Magnus Carlsen. Det er bare tull at sjakk ikke er idrett, sier verdensstjernen Garry Kasparov.

Kasparov, som har hjulpet nordmannen tidligere i karrieren, er i Norge for å drive valgkamp som president i det internasjonale sjakkforbundet (FIDE). Han har derfor fått med seg debatten rundt Carlsen og Idrettsgallaen.

Han rister på hodet over hele saken. Ifølge sjakklegenden henger ikke Norge med resten av verden.

- Magnus kunne vært nominert til verdens beste utøver. Dette er bare en bekreftelse på at hans storhet ble bygget langt utenfor Norges grenser, sier Kasparov.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media