Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjakkmester nikket ned politimann

Sjakk-sjokk!

(Dagbladet.no): Det er vel normalt ikke en sport som tiltrekker seg bråkmakere, men søndag fikk sjokkerte utøvere og tilskuere oppleve sjakkvold på sitt verste.

Zurab Azmaiparashvili, tidligere sjakkmester og nå visepresident i FIDE (World Chess Federation), ble nemlig arrestert etter å ha nikket ned en politimann.

Ifølge en uttalelse fra arrangørene forsøkte Azmaiparashvili å skalle politimannen i munnen etter et mislykket forsøk på å komme seg opp på scenen under avslutningsseremonien. Georgianeren ville nemlig påpeke det han mente var en feil fra arrangørene, ifølge The Guardian.

Andre vitner har imidlertid fortalt at den angivelige angriperen var uskyldig i opptøyene.

- Han forsvarte seg da han ble overfalt av en rekke sikkerhetsfolk. Alt han forsøkte å gjøre var å tiltrekke seg oppmerksomheten til FIDE-representantene for å påpeke feilene før avslutningsseremonien ble avsluttet, sier Paul Truong, kaptein for USAs landslag, til nettstedet ChessBase.

Uansett endte det hele sjakk matt for Azmaiparashvili. Han ble nemlig påført håndjern, kjørt bort, og tilbrakte natta på cella.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media