Sjakkongen har nesten doblet formuen

Et godt år for sjakkstjerna.

GÅR PÅ SKINNER:  Magnus Carlsen har en formue på like i underkant av 20 millioner kroner. Det er nesten dobling fra i fjor, viser tall fra Skatteetaten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
GÅR PÅ SKINNER: Magnus Carlsen har en formue på like i underkant av 20 millioner kroner. Det er nesten dobling fra i fjor, viser tall fra Skatteetaten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sjakkspiller Magnus Carlsen har økt den registrerte formuen med over syv millioner kroner på ett år, viser skattelistene for 2014, som ble publisert av Skatteetaten i natt.

Carlsen var i fjor registrert med en formue på drøyt 11,7 millioner kroner, i år har denne formuen steget til rett i overkant av 19,2 millioner kroner. Sjakkstjerna hadde en skattepliktig inntekt på like over én million kroner i 2014, det er en marginal økning fra 2013, ifølge Skatteetatens tall.

Firmaeier Carlsen Carlsen, som nettopp vant VM-gull i hurtigsjakk, eier 85 prosent av aksjene i firmaet Magnuschess A/S, som siden 2010 har hatt inntekter på drøyt 54 millioner kroner.

De resterende 15 prosentene av aksjene firmaet er eid av hans far, Henrik Carlsen, og han er også styreleder. I 2013 hadde Magnuschess et resultat før skatt på 10,6 millioner kroner.

Carlsen har - naturligvis - i tillegg tjent godt på at han to år på rad har vunnet VM i sjakk.

Da han tok verdensmestertittelen mot «Vishy» Anand i 2013, mottok nordmannen svimlende ni millioner kroner, og da han i fjor gjentok bragden ble det fem millioner kroner til fenomenet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer