Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjakkongen har nesten doblet formuen

Et godt år for sjakkstjerna.

 GÅR PÅ SKINNER:  Magnus Carlsen har en formue på like i underkant av 20 millioner kroner. Det er nesten dobling fra i fjor, viser tall fra Skatteetaten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
GÅR PÅ SKINNER: Magnus Carlsen har en formue på like i underkant av 20 millioner kroner. Det er nesten dobling fra i fjor, viser tall fra Skatteetaten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Vis mer

(Dagbladet): Sjakkspiller Magnus Carlsen har økt den registrerte formuen med over syv millioner kroner på ett år, viser skattelistene for 2014, som ble publisert av Skatteetaten i natt.

Carlsen var i fjor registrert med en formue på drøyt 11,7 millioner kroner, i år har denne formuen steget til rett i overkant av 19,2 millioner kroner. Sjakkstjerna hadde en skattepliktig inntekt på like over én million kroner i 2014, det er en marginal økning fra 2013, ifølge Skatteetatens tall.

Firmaeier Carlsen Carlsen, som nettopp vant VM-gull i hurtigsjakk, eier 85 prosent av aksjene i firmaet Magnuschess A/S, som siden 2010 har hatt inntekter på drøyt 54 millioner kroner.

De resterende 15 prosentene av aksjene firmaet er eid av hans far, Henrik Carlsen, og han er også styreleder. I 2013 hadde Magnuschess et resultat før skatt på 10,6 millioner kroner.

Carlsen har - naturligvis - i tillegg tjent godt på at han to år på rad har vunnet VM i sjakk.

Da han tok verdensmestertittelen mot «Vishy» Anand i 2013, mottok nordmannen svimlende ni millioner kroner, og da han i fjor gjentok bragden ble det fem millioner kroner til fenomenet.

Leilighet i Holmenkollen Og som at det ikke er nok: i går inngikk selskapet og appen «Play Magnus», som Magnuschess har en stor aksjepost i, en avtale med Forskningsrådet som kan være verdt ni millioner kroner de neste årene.

Denne appen går ut på av hvem som helst kan spille mot en computerversjon av sjakkgeniet, på ulike alderstrinn.

24-åringen har også funnet seg til rette i Oslo. Tidligere i sommer kjøpte han seg et treetasjes hus i Holmenkollen til en verdi av 19, 5 millioner kroner.

Henrik Albert Carlsen, som er både far, støttespiller og medeier i firmaet til Magnus, hadde på sin side en skattbar inntekt på drøyt 340 000 kroner i fjor og en formue på 3,9 millioner kroner, ifølge Skatteetatens tall.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media