Sjakkpresidenten: – Dette er krevende for Norges Sjakkforbund

Sjakkpresident Morten Madsen kaller Magnus Carlsens oppsiktsvekkende grep for å avgjøre kampen om sponsoravtalen med spillselskapet Kindred «litt overraskende».

ETABLERER SJAKKLUBB: Magnus Carlsen har opprettet klubben Offerspill SK. Målet er å gi klubben 40 delegater i den kommende kongressen i Norges Sjakkforbund. Foto: NTB/Scanpix
ETABLERER SJAKKLUBB: Magnus Carlsen har opprettet klubben Offerspill SK. Målet er å gi klubben 40 delegater i den kommende kongressen i Norges Sjakkforbund. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag ble det kjent at sjakkverdensmesteren har etablert klubben Offerspill SK. Målet har vært å verve minst 1000 medlemmer, hvilket vil gi klubben 40 delegater på den kommende kongressen i Norges Sjakkforbund.

Det kan komme til å avgjøre drakampen om den omstridte samarbeidsavtalen med spillselskapet Kindred. I en video er Carlsen klar på at den nye klubben er tilhenger av at den 50 millioner kroner store avtalen blir en realitet.

Sjakkpresident Morten Madsen har selv vært åpen om at han er positiv til Kindred-avtalen. Han vedgår samtidig at grepet verdensmester Carlsen nå har tatt, ikke uten videre er enkelt å forholde seg til.

- Litt overraskende trekk fra Magnus, og vi forsøker å følge med og se på dette så godt som mulig, sier han til NRK.

Han vil ikke svare direkte på om sjakkstjernens fremgangsmåte er problematisk.

- Det vi ser nå, er at det er litt uklart hvordan medlemskap skal være i Norges Sjakkforbund. Vi har satt reglementsutvalget vårt på saken, og de vil vurdere om dette er innenfor eller ikke, sier Madsen til statskanalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer