Sjakkpresidenten inviterer Hollywood-stjerner til Carlsens VM-kamp

Vil holde premieren på «Pawn Sacrifice».

FRA HOLLYWOOD TIL SOTSJI: Får FIDE-presidenten det som han vil, dukker Liev Schreiber og Tobey Maguire opp under VM-kampen mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand. Foto: Pawn Sacrifice
FRA HOLLYWOOD TIL SOTSJI: Får FIDE-presidenten det som han vil, dukker Liev Schreiber og Tobey Maguire opp under VM-kampen mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand. Foto: Pawn SacrificeVis mer

(Dagbladet): VM-kampen mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand i november kan komme til å få litt Hollywood-glans over seg.

Det har ikke vært mangel på dramatikk i forkant, med tanke på at Carlsen var i strid med FIDE angående hvor kampen skulle spilles. Enden på visa var at verdensmesteren skrev under på kontrakten.

Nå ønsker FIDE-president Kirsan Ilyumzhinov at sjakkfilmen «Pawn Sacrifice» skal ha premiere i Sotsji under VM-kampen.

Det kommer fram av et brev presidenten har skrevet til skuepillerne og crewet bak filmen, skriver Chess News Agency.

- Den mest dramatiske hendelsen Filmen omhandler det Dagbladets sjakkekspert omtaler som tidenes VM-kamp mellom Bobby Fischer og Boris Spasskij i 1972.

- Jeg er glad for å høre at dere har laget en film om den mest dramatiske hendelsen i sjakkens historie, skriver FIDE-presidenten i brevet.

Og får presidenten det som han ønsker, kan Hollywood-stjernene Tobey Maguire og Liev Schreiber dukke opp i den tidligere OL-byen for å få med seg litt av VM-kampen mellom Carlsen og Anand.

- Som dere sikkert vet, går VM-kampen av stabelen i Sotsji, Russland, i november. Derfor inviterer jeg dere til å ha premieren på «Pawn Sacrifice» under kampen. Og der vil det også være en ekspert på filmen: Boris Spasskij, skriver Kirsan Ilyumzhinov i brevet som ble sendt for to dager siden.

Carlsen ønsket til Hollywood Om Hollywood-stjernene Maguire og Schreiber dukker opp i Sotsji, kan kanskje Magnus Carlsen plukke om noen tips.

Før jul ble det kjent at forfatteren bak en bok om livet til Bobby Fischer, Frank Brady, ønsket seg nordmannen i hovedrollen i en annen film om sjakklegenden.

Ifølge manager Espen Agdestein er det dog ikke særlig aktuelt at vi får se Magnus Carlsen spille i noen sjakkfilm i nærmeste framtid.

- Det er nok mer sannsynlig at noen portretterer Carlsen i en film, enn at Carlsen spiller andre, sa Agdestein til Dagbladet før jul.