Sjakkrival mener Anand bløffer

Spekulerer i kopi fra 2008.

LURTE CARLSEN?: Vishy Anand vant det tredje VM-partiet mot Magnus Carlsen. Sjakkrivalen Hikaru Nakamura mener Anand ikke fortalte hele sannheten om sin strategi på pressekonferansen. Foto: NTB Scanpix
LURTE CARLSEN?: Vishy Anand vant det tredje VM-partiet mot Magnus Carlsen. Sjakkrivalen Hikaru Nakamura mener Anand ikke fortalte hele sannheten om sin strategi på pressekonferansen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Vi fulgte hele sjakkpartiet her

(Dagbladet): Magnus Carlsen tapte det tredje partiet i sjakk-VM. Dermed er stillingen 1,5-1,5 mellom Carlsen og Vishy Anand etter tre av 12 runder.

Den 44-årige inderen blir hyllet etter partiet, men sjakkrivalen Hikaru Nakamura fra USA mener spekulerer i at Anand bløffet på pressekonferansen:

- Et fantastisk parti fra start til slutt av Anand. Jeg er veldig nysgjerrig på om han visste om «Toma-kampen». Jeg er ikke sikker på om jeg tror på svaret hans, skriver Nakamura på Twitter.

Nesten-kopi Anands og Carlsens parti lignet veldig på en duell mellom Evgeny Tomashevsky og Alexander Riazantsev i 2008 (se partiet her). Spesielt åpningen og starten av partiene er så godt som identiske. Dette ble en snakkis blant sjakkfolk på sosiale medier, noe også Nakamura registrerte.

Anand ville derimot si lite om sammenligningen da han ble konfrontert med dette på på pressekonferansen etter seieren.

- Jeg er kjent med noe av dette. Det er forskjeller hele tida med hvert trekk, men jeg måtte sjekke åpningene mine. Det var ikke slik at jeg studerte dette veldig før kampen, sier Anand noe difust.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer