Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjakkrival mener Anand bløffer

Spekulerer i kopi fra 2008.

LURTE CARLSEN?: Vishy Anand vant det tredje VM-partiet mot Magnus Carlsen. Sjakkrivalen Hikaru Nakamura mener Anand ikke fortalte hele sannheten om sin strategi på pressekonferansen. Foto: NTB Scanpix
LURTE CARLSEN?: Vishy Anand vant det tredje VM-partiet mot Magnus Carlsen. Sjakkrivalen Hikaru Nakamura mener Anand ikke fortalte hele sannheten om sin strategi på pressekonferansen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vi fulgte hele sjakkpartiet her

(Dagbladet): Magnus Carlsen tapte det tredje partiet i sjakk-VM. Dermed er stillingen 1,5-1,5 mellom Carlsen og Vishy Anand etter tre av 12 runder.

Den 44-årige inderen blir hyllet etter partiet, men sjakkrivalen Hikaru Nakamura fra USA mener spekulerer i at Anand bløffet på pressekonferansen:

I 2008:Dette brettet viser partiet mellom Evgeny Tomashevsky og Alexander Riazantsev i 2008 etter 16 trekk.
I 2008:Dette brettet viser partiet mellom Evgeny Tomashevsky og Alexander Riazantsev i 2008 etter 16 trekk. Vis mer

- Et fantastisk parti fra start til slutt av Anand. Jeg er veldig nysgjerrig på om han visste om «Toma-kampen». Jeg er ikke sikker på om jeg tror på svaret hans, skriver Nakamura på Twitter.

Nesten-kopi Anands og Carlsens parti lignet veldig på en duell mellom Evgeny Tomashevsky og Alexander Riazantsev i 2008 (se partiet her). Spesielt åpningen og starten av partiene er så godt som identiske. Dette ble en snakkis blant sjakkfolk på sosiale medier, noe også Nakamura registrerte.

Anand ville derimot si lite om sammenligningen da han ble konfrontert med dette på på pressekonferansen etter seieren.

- Jeg er kjent med noe av dette. Det er forskjeller hele tida med hvert trekk, men jeg måtte sjekke åpningene mine. Det var ikke slik at jeg studerte dette veldig før kampen, sier Anand noe difust.

I 2014: Partiet viser Carlsen og Anand etter 16 trekk. bare bonden på h2 skiller brettet fra 2008-partiet mellom russerne.
I 2014: Partiet viser Carlsen og Anand etter 16 trekk. bare bonden på h2 skiller brettet fra 2008-partiet mellom russerne. Vis mer

Bortsett fra en bonde på h3, utviklet dagens VM-parti seg helt likt fram til trekk 16 som den seks år gamle russiske duellen.

Tabbe Carlsen havnet nemlig bakpå fra start og i trekk 28 flyttet Carlsen løperen til a5, noe som ble oppfattet som en tabbe av sjakkcomputerne.

Etter 34 trekk ga Carlsen opp etter å ha slitt gjennom nesten hele partiet.

- Dette var et sjokk. Det var veldig overbevisende av Anand og Carlsen ble tatt på det han er svakest på, nemlig åpningen, sier NRK-ekspert Torstein Bae i kanalens studio.


Magnus Carlsen får sjansen til å slå tilbake allerede i morgen i fjerde VM-parti.

- Du kan ikke reagere for mye på seire eller tap, men må konsentrere meg om spillet. Jeg har kommet tilbake fra tap før. Dette var bra spill av ham, dårlig spill av meg, sier Carlsen.

- Når noe går galt er det alltid min egen feil, sier Carlsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling