Sjakkstjerne raser mot toalettforholdene i Tromsø

- Fullstendig motbydelig.

(Dagbladet): Den amerikanske sjakkstjerna Hikaru Nakamura har ikke fått noen god start på sjakk-OL i Tromsø. Forrige uke slet stormesteren med å i det hele tatt kommet seg til «Nordens Paris». Hovedproblemet var, ifølge verdens femte beste sjakkspiller, at arrangementet var lagt til en by med en altfor liten flyplass, med altfor få avganger. 

- De ansvarlige burde satt opp egne fly for de som deltar, eller satt av plasser til oss på de vanlige ruteflyene. Jeg mistet ett fly, og har gått glipp av både penger og to runder, skrev han på Twitter

3000 i byen Den japanskfødte amerikaneren har omsider kommet seg fram til Tromsø, men heller ikke der er alt på stell for Nakamura. I går kveld kom han nemlig med enda mer kritikk mot arrangøren, og denne gangen er det toalettfasilitetene som får gjennomgå. På Twitter spør 26-åringen om en tjeneste for alle framtidige sjakk-OL:

- Kan vi få ordentlig toaletter, og ikke de flyttbare? Dette er fullstendig motbydelig. 

Rundt 1500 sjakkspillere og like mange fra forskjellige støtteapparat er akkreditert til arrangementet. Det høye antallet må nok regnes som hovedårsaken til at arrangøren er nødt til bruke de flyttbare toalettene, best kjent fra konserter, festivaler og andre store idrettsarrangement. 

Regntrøbbel Også de norske sjakkspillerne ble rammet av doforholdene tidligere i uka. Toalettene står nemlig utenfor spillehallen, og det er ikke tak hele veien. Arrangørene hadde ikke tatt høyde for regn, noe som skapte utfordringer for de som trengte å benytte seg av doene. 

Dagbladet har ikke lyktes i å komme i kontakt med direktør for sjakk-OL i Tromsø, Børge Robertsen.