SKULLE FJERNES: Luiz Felipe Scolari fikk ikke Chelsea-eier Roman Abramovitsj med på å bytte bort Didier Drogba. Foto: AP/Sang Tan
SKULLE FJERNES: Luiz Felipe Scolari fikk ikke Chelsea-eier Roman Abramovitsj med på å bytte bort Didier Drogba. Foto: AP/Sang TanVis mer

Sjalusi, stjernenykker og garderobekrangler

Scolari forteller fra innsida i Chelsea.

(Dagbladet): Luiz Felipe Scolari fikk bare sju måneder på Stamford Bridge.

Etter 0-0 mot Hull i februar 2009 sang fansen «you don't know what you're doing», og Roman Abramovitsj sparket brasilianeren og hyret inn Guus Hiddink som managervikar.

Nå letter Scolari på sløret om hva som egentlig gikk galt på Stamford Bridge under hans lederskap.

I et intervju 62-åringen gir til den brasilanske TV-stasjonen TB Arena Sport TV forteller han om omfattende problemer med spillerne i Chelsea.

- Jeg forlot ikke Chelsea på grunn av sabotasje fra spillerne, men det er sant at det var vanskelig å kontrollere garderoben. I Chelsea-garderoben var det mange store stjerner, gode spillere. Men oppførselen deres var veldig forskjellig, sier Scolari i intervjuet gjengitt hos Sky Sports.

Sa nei til Drogba Han peker ut én spiller som den aller vanskeligste, Didier Drogba.

- Drogba trodde han var stallens stjerne, og jeg hadde krangler med ham. Han var skadd og ville dra til et sykehus i Paris, og da sa jeg nei. Det første problemet kom da Nicolas Anelka gjorde det bra i fraværet hans og scoret mange mål. Da Drogba var frisk igjen ville han rett inn på laget. Men jeg sa nei, sier Scolari.

Det ble så ille at Scolari ønsket å fjerne Drogba, og heller få inn to omstridte brasilianske spisser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

SUKSESS I BRASIL: Luis Felipe Scolari forlot Chelsea på 4. plass i ligaen. Foto: REUTERS/Paulo Whitaker
SUKSESS I BRASIL: Luis Felipe Scolari forlot Chelsea på 4. plass i ligaen. Foto: REUTERS/Paulo Whitaker Vis mer

- Jeg ville ha Robinho, men det gikk ikke. Jeg prøvde å få Abramovitsj til å bytte vekk Drogba mot Adrianio hos Inter, fordi han var lettere å kontrollere enn Drogba, sier mannen som trente Portugal til EM-sølv.

Men det var ikke bare Drogba som skapte hodebry, også tyske Michael Ballack prøvde å overstyre treneren.

- Ballack ville være en av sjefene i garderoben, og jeg hadde det ikke lett med tyskeren. Han virket sjalu på Deco, han ville ikke at han skulle hentes. Jeg måtte forklare at jeg var treneren, og det det var jeg som bestemte.

Så da kom Deco til Chelsea, og måtte spille sammen med en motvillig Ballack.

- Jeg ville at Deco skulle snakket ut med Ballack, men det klarte de ikke. I stedet snakket de ikke med hverandre,

Deprimert Scolari havnet noen måneder etter Chelsea-exiten i Usbekistans mesterlag Bunyodkor. I fjor sommer returnerte han til Brasil og storklubben Palmeiras, og nå leder klubben Paulista-serien.

Han innrømmer at det som skjedde i London preget ham veldig lenge.

- At jeg måtte gå fra Chelsea var trist, fordi Premier League er en vidunderlig liga og et sensasjonelt arbeidssted. Jeg var deprimert etter exiten, i to måneder etterpå ville jeg ikke snakke om fotball, sier Scolari.

SJELDEN LYKKE? Deco og Michael Ballack snakket ifølge Scolari ikke sammen. Her feirer de likevel et mål mot Bolton sammen. Foto: AP/Sang Tan
SJELDEN LYKKE? Deco og Michael Ballack snakket ifølge Scolari ikke sammen. Her feirer de likevel et mål mot Bolton sammen. Foto: AP/Sang Tan Vis mer

Historien Scolari forteller stemmer godt med det lederen i Chelseas norske supporterklubb, Even Strete, har hørt om brasilianerens tid i London.

- Scolari oppnådde ikke så mye respekt i spillergruppa, han fikk ikke tak i garderoben. Det var spillerne som styrte, og da var det Drogba, Lampard, Terry og Ballack som bestemte. Det var grunnen til at Scolari måtte gå. Da resultatene sviktet så var det opplagt, sier Strete til Dagbladet.

- Det som kommer fram nå er ikke overraskende, men det er selvsagt synd at vi har byttet managere så ofte som vi har gjort de seneste årene.

Drogba-spekulasjoner Han priser seg lykkelig over at Abramovitsj ikke lot Scolari veksle inn Drogba - Premier Leagues toppscorer forrige sesong - mot Adriano. Samme vinter som Chelsea byttet trener innrømmet Brasil-spissen et betydelig alkoholproblem.

- Ja, var var en riktig avgjørelse kan man i etterpåklokskap si. Det har vært spekulasjoner om Drogba i flere perioder, men han har blitt mer og mer glad i Chelsea. Det tok tid før han trivdes. Han er blitt en Chelsea-mann, sier Strete.

LØST FRA KONTRAKTEN: Adriano fikk sjansen i Roma sist sommer, nå er avtalens hans opphevet. Han ble sendt hjem til Brasil fra Inter noen måneder etter at Scolari ville hente ham til Premier League. Foto: AP/Antonio Calanni
LØST FRA KONTRAKTEN: Adriano fikk sjansen i Roma sist sommer, nå er avtalens hans opphevet. Han ble sendt hjem til Brasil fra Inter noen måneder etter at Scolari ville hente ham til Premier League. Foto: AP/Antonio Calanni Vis mer