Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjampanje til disse to, takk - Alex og Alexis herjet vilt for Arsenal

Banket Watford.

SUPERDUO: Alexis Sánchez (t.v.) og Alex Iwobi var Arsenals kanskje to beste spillere da londonlaget herjet vilt mot et svakt Watford i ettermiddag. Her feirer de Iwobis 2-0-scoring. Foto: Ben Sawyer / IPS / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
SUPERDUO: Alexis Sánchez (t.v.) og Alex Iwobi var Arsenals kanskje to beste spillere da londonlaget herjet vilt mot et svakt Watford i ettermiddag. Her feirer de Iwobis 2-0-scoring. Foto: Ben Sawyer / IPS / REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Arsenal - Watford 4-0 (2-0):

(Dagbladet): Tittelkampen i Premier League ser ut til å stå mellom Leicester og Tottenham, men Arsenal er også i høyeste grad med i gullkampen.

I hvert fall om de fortsetter slik som i kampen mot Watford i ettermiddag. Arsene Wengers gutter leverte rett og slett sjampanjefotball, og er nå henholdsvis åtte og tre poeng bak Leicester og Tottenham med like mange kamper spilt.

De to som markerte seg aller mest for nord-londonerne i dag var et for mange ubeskrevet blad i Alex Iwobi (19) og superstjerna Alexis Sánchez (27).

Godt angrepsspill I et velsmurt Arsenal-maskineri var det nettopp de to som viste seg som de viktigste bidragsyterne. Londonlaget holdt stort sett ballen på bakken, og med kjapt og presist angrepsspill gikk det rett og slett for fort for Watford, som ligger relativt trygt plassert i Premier League.

1-0-målet kom allerede etter fire minutters spill.

En umarkert Iwobi fikk god tid med ballen på venstresiden foran Watfords boks. Unggutten så opp og la inn til Alexis Sánchez, som hadde plassert seg smart dypt inne i feltet.

Chileneren var høyest på innlegget på bakre stolpe, men headingen ble stoppet av keeper Heurelho Gomez. Returen kunne imidlertid brasilianeren gjøre lite med, selv om han fikk fingertuppen på Sánchez' avslutning fra et par meters hold.

Byttet plass Arsenal malte videre på signaturvis og skapte flere store sjanser, men hadde ikke helt marginene på sin side. Det virket uansett å være et tidsspørsmål før det var duket for 2-0, og det var det. Doblingen kom etter 38 minutters spill - og på 2-0 byttet Sánchez og Iwobi plass.

Arsenal vartet opp med flere fine, lynraske kombinasjoner langs bakken. Det førte til at Sánchez fikk tid og rom på høyresiden. Mannen bak 1-0-målet brukte tid, så opp og slo perfekt inn langs bakken til en umarkert Iwobi, som hadde få problemer med å styre ballen i nettet fra åtte-ni meters hold.

19-åringen har nå scoret i to kamper på rad i Premier League. Det nigerianske stortalentet putta også i 2-0-seieren borte mot Everton 19. mars.

Anført av Alexis og Alex fortsatte Arsenal i samme stil etter sidebyttet.

Spikeren i kista Bare tre minutter var spilt etter hvilen da det plutselig sto 3-0 på Emirates stadium - og nok en gang hadde Sánchez en høyrefot med i spillet.

Den tidligere Udinese- og Barcelona-spilleren la inn fra høyresiden. Watford-back Allan Nyom klarerte med hodet, men ballen gikk rett til Hector Bellerin som klemte til på direkten. Kula gikk via Ben Watson og spratt inn i nettet bak en utspilt Heurelho Gomez.

1-0: Her styrer Alexis Sánchez inn 1-0 for Arsenal etter en retur fra keeper Heurelho Gomez på sin egen heading. Foto: Ben Sawyer / IPS / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
1-0: Her styrer Alexis Sánchez inn 1-0 for Arsenal etter en retur fra keeper Heurelho Gomez på sin egen heading. Foto: Ben Sawyer / IPS / REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Bare to minutter seinere sto det nesten 4-0, men avslutningen fra Alex Iwobi i Watford-boksen traff klokkereint i tverrliggeren bak Gomez. Mesut Özil var først på returen, men bommet fullstendig på ballen.

Roet ned tempoet Arsenal giret ned noe den siste halvtimen, og 20 minutter før slutt var faktisk Troy Deeney nær ved å redusere for Watford, men David Ospina i Gunners-buret vartet opp med en fin redning.

Alex Iwobi ble tatt av banen til stående applaus 17 minutter før slutt. Da hadde ikke 19-åringen mer å bevise for ettermiddagen.

Mot slutten av oppgjøret var det åpenbart at Arsenal-spillerne var fornøyde med innsatsen de hadde lagt ned for dagen. Arsene Wengers lag la seg bakpå og lot Watford diktere spillet, men «The Hornets» hadde rett og slett ingen scoring i seg.

Isteden satte innbytter Theo Walcott inn 4-0 etter en lynrask Arsenal-kontring på tampen. Joel Campbell gjorde et godt forarbeid på venstresiden, og Walcott hadde få problemer med å styre kula i nettet fra kloss hold etter et godt innlegg langs bakken.

Dermed endte det med en ytterst komfortabel seier for Alex, Alexis og resten av londonlaget i ettermiddag.

• Tottenham spiller borte mot Liverpool klokka 18.30 i kveld, mens Leicester tar imot Southampton 14.30 i morgen. Begge kampene sendes direkte på TV 2 Sport Premium.

3-0: Hector Bellerin (t.v.) feirer sitt mål på snodig vis med lagkompis Gabriel. Foto: EPA / ANDY RAIN / NTB Scanpix
3-0: Hector Bellerin (t.v.) feirer sitt mål på snodig vis med lagkompis Gabriel. Foto: EPA / ANDY RAIN / NTB Scanpix Vis mer