Sjampis for gulljenta

VOSS (Dagbladet): Sjampanjen poppet i taket hjemme på Voss da Kari Traa (28) suste inn til Norges første OL-gull. - Talentet har hun ikke fra noen av oss, men fra naturen selv, sier en lykkelig mamma Annemor Traa.

Sammen med pappa Traa, Svein, og Karis søsken Anita (32) og Arthur (31) feiret familien OL-gullet med sjampanje og vafler hjemme i stua i går kveld. Blomsterhilsner sto i kø, og telefonen glødet av gratulasjoner over det første OL-gullet til Voss siden Eirik Kvalfoss gikk til gull i 1984.

- Jeg er kry over Kari. Hun er flink, hun er helt fantastisk, sier en rørt pappa Svein, som merket nervene godt da de første startende satte utfor.

- Men så kom reklamen, og da fikk jeg meg kaffe. Deretter roet det seg litt, forteller han.

Familien hadde bestemt seg for å la pressebesøkene vente til etter løpet. Det ville blitt for nervepirrende med blitzer og kamera mens yngstedattera satte utfor. Søster Anita var likefullt like sikker på at det ville gå veien som gullvinneren selv.

- Nesten like sikker, i hvert fall. Det kunne jo fort gått galt. Men nå er jeg bare stolt av Kari, sier storesøster.

God støtte

Den 28 år gamle gullvinneren bor fortsatt hjemme hos mor og far på Voss. Gjennom hele karrieren har gladjenta blitt backet av familien, som også har trådt hjelpende til økonomisk når Kari har vært ute og fartet i skiverden. Først etter denne sesongen, med stor sportslig suksess og omdiskutert modellvirksomhet, har Kari fått egen sponsor.

- Det koster penger å drive, og vi har hjulpet henne med det, forteller mamma, som mener Kari er et naturtalent på ski.

- Ja, jeg sto nå litt på ski tidligere, humrer en lattermild pappa, som ikke helt vil være med på at talentet ikke er arvet.

- Kari er iskald i bakken, er du like kald selv?

- Nei, det skal vel godt gjøres, sier han, før telefonen avbryter nok en gang.

Nært forhold

I et åpenhjertig intervju med lokalavisa Hordaland i går fortalte Annemor om den vanskelige tiden familien var gjennom etter at sønnen Arthur fikk hjernesvulst i 1992. Da utviklet forholdet til Kari seg til noe helt spesielt.

- Hadde jeg ikke hatt Kari den tida vet jeg ikke hva jeg ville gjort, fortalte mamma, som fikk sendt en siste lykke til-hilsen til dattera over sms før konkurransen i går.

Først seinere på kvelden fikk familien kontakt med gulljenta si, som var travelt opptatt med pressekonferanse og premieutdeling til langt på kveld norsk tid.