Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjampishåndball

Marit Breiviks håndballjenter har spilt inn en solid dose selvtillit i det siste. I dag ble det målkalas mot Russland.

36-28-seieren fulgte opp triumfene mot Frankrike (29-26) og Tyskland (26-25) dagene før. Ikke rart trener Breivik summerte opp firenasjonersturneringen med godt humør.

- Vi fikk satt et periodevis meget bra 6-0-forsvar. Det ga oss også flere kontringsmål. Vi har superraske kantspillere i denne troppen, sier Marit Breivik til NTB.

Dagen endte med turneringsseier, en gedigen pokal og en magnumflaske med champagne i premie. Men treneren vil ikke sprette den ennå.

- Nei, den går ikke før EM i hvert fall. Vi får se om det er noen anledning til å ta den der.

Keeperne Katrine Lunde og Kjersti Beck får gode karakterer av treneren. - De gjør hverandre bedre, sier Breivik.

Utslått

Ute på banen kjørte Norge over et delvis nysammensatt russisk lag. På tribunen satt fem jenter helt utslått av en sannsynlig matforgiftning:

Elisabeth Hilmo, Randi Gustad, Marte Snorroeggen, Gøril Snorroeggen og Therese Pedersen var ikke i spillbart skikk og løp i stedet ofte på toalettet.

Marit Breivik tar ikke av etter tre triumfer. - De lagene vi møtte i helgen er ikke de beste for øyeblikket.

Norge sparrer nå mot Kroatia, Russland og Frankrike på hjemmebane i slutten av november. Der vil motstanden trolig løftes et par hakk.

EM spilles i Ungarn i desember, med Norge som en outsider i medaljekampen.

®NTB

Norge - Russland 36-28 (18-14)

Norges mål: Vigdis Hårsaker 6, Katja Nyberg 5, Isabel Blanco 5, Ragnhild Aamodt 5, Gro Hammerseng 5, Linn-Kristin Riegelhuth 4, Camilla Thorsen 3, Kari Mette Johansen 2, Karoline Dyhre Breivang 1.

Toppscorer Russland: Ana Kurepta 6. Utvisninger: Norge 3 x 2 min., Russland 3 x 2. min.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media