Sjansebonanza og rødt kort: - Hodemist

Viking og Vålerena misbrukte flere sjanser til å ta tre poeng da VIF-spiller fikk to gule kort på tre minutter.

REDDET POENG: Vikings Tommy Høilandhar nettopp satt inn 1-1.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
REDDET POENG: Vikings Tommy Høilandhar nettopp satt inn 1-1. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Viking - Vålerenga 1-1 (0-0)

Hele 27 mål hadde det blitt i Stavanger på de siste fire seriekampene mellom Viking og VIF, noe som gir et snitt på mer enn seks mål per kamp. Og det var håp om liknende tall i kveld, i det som på papiret var en åpen kamp.

For det var et skadeskutt Viking som skulle bryne seg på hovedstadslaget. Midtstopperne Axel Óskar Andrésson og Runar Hove er begge ute i lengre tid med skade, og ute av spill var også venstreback Rolf Daniel Vikstøl. Dermed fikk 19-åringen Adrian Pereira sin aller første start for Stavanger-laget.

Unggutten spilte en god kamp, men det var også 19-åringen som ikke klarte å stoppe innbytter Deyver Vega, da sistnevnte serverte Chidera Ejuke kampens første scoring.

Bare to minutter seinere utliknet Tommy Høiland etter en corner, og det var smått utrolige at det ikke ble flere scoringer i Stavanger.

Sjansebonanza

Det var Viking som fikk kampens første gode sjanse etter snaut 12 minutter. Zymer Bytyqi løftet ballen vakkert over til Ylldren Ibrahimaj, som var helt alene på bakre stolpe. Sistnevnte banket til på volley, men Adam Larsen Kwarasey vartet opp med en fin benparade.

Etter halvtimen spilt var det VIFs tur til å få en stor mulighet. Bård Finne bommet regelrett på ballen fra god posisjon etter en dødball, og ballen trillet utenfor stolpen til Iven Austbø.

Like etterpå hadde Viking to store muligheter til å score, men Kwarasay vartet på nytt opp med en god redning - denne gangen med en sterk arm på et hodestøt.

- Det er nesten utrolig at vi ikke har fått scoring i Stavanger, mente kommentator Asbjørn Myhre.

Og lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

ENDELIG: Først i den sjette Eliteserie-runden kunne Rosenborg juble for sesongens første seier. Den kom mot Sarpsborg hjemme på Lerkendal. Video: Eurosport Vis mer

Rødt kort

Viking sto med to seire på to hjemmekamper før VIF kom på besøk. Det nyopprykkede laget fikk en god start på sesongen med tre seire, før det ble to nederlag på rad. Vålerenga var på sin side uten seier på bortebane.

Etter hvilen kom VIF til en ny stor sjanse, men nok en gang stoppet Austbø avslutningen fra kloss hold, signert Finne. Spissen burde truffet bedre i den situasjonen.

Etter en time skulle det bli langt tøffere for VIF å bedre den begredelige bortestatistikken. Mohammed Abu hadde nylig fått gult kort da han meiet ned Zlatko Tripic andre gang på tre minutter. Dermed fikk han se det røde kortet og måtte ta en tidlig dusj.

- Det er hodemist av Abu, mente Myhre.

Til tross for at de var én spiller mindre, var det VIF som tok ledelsen. Vega fintet seg fri på høyrekanten og sendte ballen inn til Ejuka, som banket ballen i mål på første berøring.

Men VIF hadde ikke ledelsen lenge. To minutter etterpå utliknet Tommy Høiland fra kloss hold etter en corner. Ballen landet foran mål, hvor Tommy Salte dyttet kula videre til målscorer Høiland.

Innbytter Fredrik Torsteinbø fikk muligheten til å avgjøre kampen fem minutter på overtid, men ballen gikk rett i klypene til Kwarasey.

Dermed ble det uavgjort i Stavanger.