Foto: Tor Yttri / Scanpix
Foto: Tor Yttri / ScanpixVis mer

Sjansefattig da Sogndal og Aalesund spilte uavgjort

Kraftig regnvær bidro til lite finspill.

• Sogndal - AaFK 0-0

4831 tilskuere, noe som er rekord for året i Sogndal, hadde møtt opp i håp om å se attraktiv eliteseriefotball søndag kveld. De ble skuffet. Til tross for et par gode Aalesund-muligheter og en sluttspurt av seiersjagende hjemmespillere, var det ikke stor underholdningsverdi å spore i uavgjortkampen.

Det begynte imidlertid bra med en stor sjanse for gjestene etter knappe tre minutters spill. Jo Nymo Matland slo en god ball fra venstre, men Sander Post og Kjell Rune Sellin manglet noen centimetere for å få styrt ballen i mål.

Et kraftig regnvær gjorde at det ble lite finspill langs bakken, og begge lagene satset på lange baller. Etter 19 minutter prøvde Michael Barrantes seg på et frekt skuddforsøk fra egen banehalvdel, og Sogndal-keeper Nils Kenneth Udjus måtte slå til corner. Solomon Okoronkwo kom inn for AaFK i pausen og markerte seg tidlig. Etter 54 minutter lurte han Even Hovland og slo inn foran mål, men Isak Scheels lange fot fikk hindret Sander Post i å gjøre 1-0 til gjestene.

Sogndals danske 20-åring Tonny Brochmann fikk også et innhopp, og etter 64 minutter sto han for en av vertenes få scoringsmuligheter. Venstrevingen klinket til fra 25 meter, men ballen snek seg like utenfor stolpen.

Mot slutten satte vertene inn en sluttspurt for å sikre seg en viktig seier, men AaFK-keeper Sten Grytebust var med på notene på de sjansene som var. Dermed blir hvittrøyene liggende på 24 poeng og har nå sju poengs klaring til Start på nedrykksplass. Ett poeng over finner man Aalesund på 12.-plass i eliteserien.

(NTB)