Sjansekalas og Flo-perle til tross: Poengdeling i Sogndal

Uavgjort mellom Sogndal og Sarpsborg 08.

• Sogndal - Sarpsborg 08 1-1 (0-1)

(Dagbladet): Det endte uavgjort på Fosshaugane Campus i Tippeligaens andre runde.

Det til tross for en sjanserik kamp, scoring etter 55 sekunder og en Flo-kanon fra 20 meter.

Tidlig scoring Det gikk ikke mer enn snaue minuttet før Sarpsborg 08 satte en støkk i hjemmelaget.

Etter 55 sekunder var det Franck Dja Djédjé som sendte bortelaget i ledelsen. Han la ballen knallhardt i mål fra 16 meters hold.

Til tross for en tidlig scoring mot var det Sogndal som festet et grep om kampen. De styrte mye av spillet, og kom til mange sjanser. Men det ville seg ikke i første omgang for hjemmelaget.

Sarpsborg kom likevel til den største sjansen i første omgang.

Utlikning Sogndal åpnet andre omgang med en stor sjanse ved Petter Strand. Få minutter senere var det Kristian Opseth som var frampå med et skudd som gikk utenfor mål. Sogndal jaget for alvor utlikning.

Og jaggu kom den. Ti minutter ut i omgangen fikk Ulrik Flo ballen i returrommet og brant til. Fra 20 meter prikket han inn en lekker scoring. Rett i vinkelen.

Alt i alt var Sogndal det beste laget i andre omgang, og kom til flest og størst sjanser. Likevel skal det sies at Sparpsborg 08-målvakt Duwayne Kerr spilte en strålende kamp og lot ingenting slippe forbi og i målet.

Karadas-krasj Sogndal-kaptein Azar Karadas fikk en smell ved to situasjoner på Fosshaugane Campus. Først krasjet han med Aaron Samuel, og ble liggende på gresset med hendene til ansiktet. Han reiste seg imidlertid opp igjen og fortsatte ut omgangen. Samuel fikk gult kort i situasjonen.

Få sekunder ut i andre omgang, fikk Karadas en ny smell. Denne gangen krasjet han med målscorer Djédjé og begynte å blø fra kinnet. Denne gangen måtte Karadas av banen.

Sogndal-trener Jonas Olsson var fornøyd med sine gutters innsats etter tapet av kapteinen.

Greit med uavgjort - Vi klarer å snu den negative trenden. Og å snu uten kaptein er bra gjort, sier han til C More.

TIDLIG SCORING: Sarpsborg satte en støkk i Sogndal med en scoring etter snaue minuttet. Sogndal slo imidlertid tilbake, og kampen endte 1-1. Her feirer Sarpsborg 08 scoringen. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix
TIDLIG SCORING: Sarpsborg satte en støkk i Sogndal med en scoring etter snaue minuttet. Sogndal slo imidlertid tilbake, og kampen endte 1-1. Her feirer Sarpsborg 08 scoringen. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix Vis mer

Også Brian Deane, Sarpsborg-treneren, syntes poengdeling var greit i dag.

- Jeg synes uavgjort er bra i dag. De kom sterkt tilbake, og det ble veldig vanskelig. Jeg var glad for ett poeng. Før kampen må jeg være ærlig å si at jeg ville vært fornøyd med ett poeng her, sier han til C More.