Sjanseløs Bente

LAHTI (Dagbladet): - Nå er verdenscupen kjørt for mitt vedkommende. Målet er å ta andreplassen bak Kristina Smigun, sier Bente Martinsen til Dagbladet etter gårsdagens skøytesprint i snøføyka i Lahti.

Med fem renn igjen leder Smigun verdenscupen med 143 poeng på russiske Larissa Lazutina. Bente følger hakk i hæl, ett poeng bak russerinnen.

- I vinter er det lite å gjøre med Smigun. Selv må jeg bare skjerpe meg, og trene enda mer skøyting. I finalen i går var jeg litt snill i starten, men utnyttet mulighetene underveis. Trolig er jeg i bedre form nå enn tidligere i vinter, sier Bente Martinsen.

Med seier og andreplass på de to siste sprintrennene, er hun godt fornøyd med situasjonen.

- Det har Bente grunn til, sier landslagssjef Inge Andersen.

- Andreplass var det maksimale hun kunne få ut av gårsdagen. Bente gjør stadig framskritt, og jobber mot å bli blant de seks beste skøyterne i verden. I dag er hungjennomsnittlig blant de ti- elleve beste, sier landslagssjefen.

I motsetning til Bente Martinsen er Morten Brørs en rein sprinter.

- Det begynner jeg å bli lei av. Nå vil jeg gå fort også på de vanlige distansene, sier Brørs etter å ha kopiert Bente Martinsens andreplass i finalen.

Han er skiløper på heltid i vinterhalvåret, og gardsarbeider på våren og sommeren.

- Fordi jeg står utafor landslaget, blir det dårlig med inntekter. Seieren i Kitzbühel og andreplassen i går betyr at jeg har sprintet inn litt under 100 000 kroner før skatt.

LITT BAK: Bente Martinsen ligger på tredjeplass i verdenscupen, men ble nummer to i Lahti.