TANGERTE SKJELBREID POIREE: Tora Berger er nå oppe i 22 verdenscupseirer, det samme antallet som Liv Grete Sjelbreid Poiree. Foto:   AFP PHOTO / PIERRE TEYSSOT
TANGERTE SKJELBREID POIREE: Tora Berger er nå oppe i 22 verdenscupseirer, det samme antallet som Liv Grete Sjelbreid Poiree. Foto: AFP PHOTO / PIERRE TEYSSOTVis mer

«Sjanseløs» Berger fikk NRK-Lunde til å spise ordene sine

Utklasset rivalene på siste skyting.

(Dagbladet): Tora Berger hadde et dårlig utgangspunkt foran dagens jaktstart, etter 14. plassen på sprinten i Anterselva.

Og det så bekmørkt ut med tanke på seieren da hun bommet én gang på den tredje av totalt fire skytinger - den andre bommen totalt i konkurransen - og vekslet ut 47,5 sekunder bak ledende Olena Pidrushna.

Foran seg hadde hun seks konkurrenter, og NRK-ekspert Ola Lunde uttalte på lufta at Berger var sjanseløs på å vinne løpet.

Men han måtte spise ordene sine da Lesja-jenta vartet opp med en gnistrende serie på siste stående, samtidig som de fleste av rivalene bommet.

Plutselig gikk Berger ut på sisterunden i tet, og da er det som regel ingen i verden som har mulighet til å følge.

I mål var hun 19 sekunder foran toeren Pidrushna og 25,4 sekunder foran treeren Kaisa Mäkäräinen. Det er Bergers sjette individuelle seier for sesongen, og hennes 22. totalt i karrieren. Det er like mange som Liv Grete Skjelbreid Poiree.

- Jeg trodde ikke jeg ville vinne da jeg sto opp i morges. Etter en strafferunde på den andre skyting trodde jeg i hvert fall ikke at det var mulig. Derfor ble jeg litt overrasket da jeg kom ut først etter siste skyting. Da så jeg muligheten og gikk det jeg kunne på sisterunden, sier hun til IBUs nettside.

Ann Kristin Flatland gikk også et meget godt løp og ble nummer seks. Hun bommet to ganger på andre skyting, men skjøt ellers feilfritt.