Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjanseløs Gretzky

NHL-konflikten fortsatt låst.

«Den største», Wayne Gretzky, en legende i National Hockey League (NHL), er satt på sidelinjen i den arbeidskonflikten som pågår.

Han sier at han ikke har noen mulighet til å påvirke slik at det kan bli en slutt på konflikten som har lammet NHL fullstendig i høst.

- Jeg er sjanseløs. Det er ingenting jeg kan gjøre, for jeg er overhodet ikke involvert i forhandlingene, sier Gretzky.

Canadierne har likevel henvendt seg til Gretzky i et håp om at han kan være mannen som får den nordamerikanske proffhockeyen tilbake i hallene igjen, men foreløpig har ikke Gretzky kunnet tilby noe som helst.

- Jeg forstår hva både spillerne og eierne sier, men saken er ikke så enkel å løse, for det er ikke bare snakk om lønninger. Det er mange saker som må løses for at kampene kan komme i gang igjen. Dette er komplisert, slår Wayne Gretzky fast.

Ikke siden 9. september har spillerne og eierne hatt møte. Eierne gikk til lockout 16. september, og i øyeblikket er det lite som tyder på at noen enighet mellom partene er nær forestående.

Mange spillere som er rammet av konflikten har funnet seg andre ting å gjøre. Cirka 250 spillere har reist til europeisk hockey.

(©NTB)

annonse

LEGENDEN: Wayne Gretzky ledet Cananda til VM-gull mot Finland i september og har heltestatus NHL.Foto: Shaun Best/REUTERS
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media