<strong>I FINALEN:</strong> Henrik Ingebrigtsen løp Diamond League-finalen i kveld. Foto: NTB Scanpix
I FINALEN: Henrik Ingebrigtsen løp Diamond League-finalen i kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Diamond League-finalen i Zürich

Sjanseløs i Zürich - men optimist

- Det er den konkurransen i år jeg har hatt minst smerte, sier Henrik Ingebrigtsen etter 5000-meteren i Zürich.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ZÜRICH (Dagbladet): Henrik Ingebrigtsen møtte i kveld verdenseliten på 5000 meter, og var naturlig nok sjanseløs i kampen om topplasseringene.

Nordmannen hadde dårligst sesongbeste av samtlige i feltet, og fikk det tøft når de dominante afrikanerne satte opp farten.

Ugandas Joshua Cheptegei vant på tiden 12.57,41 med en meget modig og offensiv løpsplan - og ble applaudert av hele stadion for det på oppløpet.

Hele fem mann kom seg under 13-tallet. Henrik Ingebrigtsen var ikke én av dem og havnet langt bak på tiden 13.31.

- Det er ingen superdag, men det det er noen positive ting å ta med seg fra i dag. Jeg føler at jeg springer beinere og halter mindre. Jeg føler at jeg sprang et smart løp og hadde kontroll, hvis det er lov til å si. Det var selvfølgelig et par runder som gikk treigere enn jeg hadde håpt på, og jeg tapte mye fra 1000 meter og inn, sier Henrik Ingebrigtsen til Dagbladet og den andre frammøtte pressen.

- Det er den konkurransen i år jeg har hatt minst smerte, bortsett fra melkesyre, så det er bra, forteller Sandnes-gutten videre og forteller at sjansen for å delta i VM i Doha økte etter dagens løp, selv om tiden ikke var som ønsket.

Jakob Ingebrigtsen innehar norgesrekorden på 5000 meter på 13.02,03.

Henriks lillebror Jakob vekker oppsikt med sin nye stil - og blir advart av pappa og trener Gjert Ingebrigtsen:

NY STIL: Jacob Ingebrigtsens nye stil ble en snakkis under Bislett Games. Pappa Gjert kommer med en advarsel. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås/Dagbladet TV Vis mer

- Mener jeg er deprimert

Henrik Ingebrigtsen har havnet i skyggen av sine yngre brødre denne sesongen. Det var ei tid da eldstemann Ingebrigtsen var den eneste fra familien publikum brydde seg om, men med åra har Filip og Jakob tatt store steg, og nå er det de to som kjemper helt i verdenstoppen.

Eldstebroren har slitt med skader i både hoft, hamstring og setemuskulatur, men har merket en bedring den siste tiden. De hyppige tilbakeslagene har likevel satt sine spor i toppidrettsutøveren, som ikke klarer å se lyst på ting før alt kjennes 100 prosent ut igjen.

- Spør du Jakob og Filip så er jeg mer eller mindre deprimert på trening, men når jeg kommer til konkurranse så er det bra likevel. De mener at jeg bare ser det negative, mens jeg mener at jeg bare sier det som det er, fortalte han til NTB denne uka.

Lys i mørket

Og det kan hende at brødrene har et poeng i at Henrik svartmaler ting. 28-åringen har riktignok ikke vært i nærheten av sitt beste på favorittdistansen, 1500 meter, men på 5000 meter har det gått bedre.

I juli satte han personlig rekord på distansen med tiden 13.15.38. Eldstebror Ingebrigtsen drømmer om å løpe distansen sammen med brødrene under VM i Doha, men det er fremdeles ikke sikkert at han drar. Pappa Gjert Ingebrigtsen har tidligere uttalt at de skal ta en evaluering etter kveldens løp, og vurdere om det er vits å satse mot Doha eller om Henrik skal legge alt i OL-kurven allerede nå.

I tillegg til personlig rekord på 5000 meter, fikk han en annen karriereopptur på Bislett stadion denne sesongen. Under Diamond League-stevnet på hjemmebane satte han ny norsk rekord på 3000 meter med tiden 7,36,85.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer