GRAVDE DYPT: Alexander Kristoff kjørte seg selv i senk midtveis da han forsøkte å hente teten sammen med Fredrik Strand Galta (til venstre). Det ble med forsøket. Foto: Even Emberland, www.procycling.no
GRAVDE DYPT: Alexander Kristoff kjørte seg selv i senk midtveis da han forsøkte å hente teten sammen med Fredrik Strand Galta (til venstre). Det ble med forsøket. Foto: Even Emberland, www.procycling.noVis mer

Sjanseløs Kristoff: - Skuffende

Ikke bekymret for Tour de France-formen.

LILLEHAMMER (procycling.no): Alexander Kristoff sa at NM-løypa kom til å bli for tøff for ham før start.

Men at han skulle være ute av seierskampen allerede etter åtte mil, det hadde han aldri trodd.

- Jeg trodde jeg skulle dette av, men jeg forventet å sitte med litt lenger. Det var litt skuffende.

- Kom det som en overraskelse at Joker sprengte det så tidlig?

- Egentlig ikke, og jeg satt greit posisjonert. Vi kom akkurat ikke med. Jeg var kanskje to posisjoner bak Breen som akkurat klarte å kjøre seg opp. Jeg og Galta (Coop-rytter Fredrik Strand Galta, journ. anm.) var nærme, men vi var alltid på halvdistanse og klarte aldri å ta de siste 20 sekundene. Da ble det tungt da det bare var vi to mot en hel gruppe foran, forklarer Kristoff til procycling.no etter målgang.

Feltet ble sprengt i fillebiter på den fjerde av åtte runder, lenge før den beryktede bakken (2,3 kilometer à 9 prosent). Der benyttet ei gruppe med andre favoritter sjansen til å distansere alle andre og etter hvert gjøre opp om gullet.

Katjusja-stjerna spurtet dermed inn til tiendeplass, sju og et halvt minutt bak gullvinner Edvald Boasson Hagen.

- Sier dette noe om Tour de France-formen din?

- Det var så klart skuffende at jeg falt av der, men mot slutten følte jeg meg egentlig ganske sterk. Sånn sett er jeg ikke urolig, og jeg kjørte bra mot slutten, men jeg burde kanskje hengt med gruppa foran, sier Kristoff.

- Den første uka er nesten helt flat, så jeg er ikke altfor bekymret med tanke på Tour de France, utdyper Katjusja-rytteren overfor Aftenposten.

27-åringen er ikke urolig for spurtformen, som han sist testet i Sveits rundt hvor han vant den sjuende etappen, men også ble satt i skyggen av Peter Sagan i en teknisk avslutning dagen før.

Ellers handlet etapperittet om å forberede seg på Tour de France og de mer kuperte etappene der.

- Jeg har ikke spurta så mye i det siste, men jeg tok spurten i den gruppa her. Det er betryggende. Hadde jeg ikke gjort det, hadde jeg vært bekymret, gliser Kristoff til procycling.no.

Touren starter neste lørdag med en tempoetappe, som bare er én av mange muligheter for 27-åringen den første uka i rittet.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.