Sjanseløs Måkestad Bovim skuffet i EM

- Jeg klarer ikke å presse meg.

SKUFFET: Ingvill Måkestad Bovim på 1500 meter i Helsinki.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SKUFFET: Ingvill Måkestad Bovim på 1500 meter i Helsinki. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Ingvill Måkestad Bovim gikk tom 150 meter før mål. Da konkurrentene økte farten, manglet hun det siste giret.

I stedet for å kjempe om en plass på seierspallen jogget hun inn til en skuffende 11.-plass med 4.13,32. Tyrkiske Asli Casir-Alptekin vant EM-gullet med 4.05,31.

— Jeg er veldig skuffet selv. Jeg følte det fungerte greit for meg og at jeg gjorde alt helt riktig, men plutselig hadde jeg ikke flere gir å bruke. Da de andre økte farten snaue 300 meter før mål, var det litt av et sjokk for meg at jeg ikke klarte å henge med. Dette var veldig stang ut, sa Ingvill Måkestad Bovim til NTB.

— Jeg føler at jeg er veldig nær, men likevel så langt unna. Det er som å ta et straffespark i fotball uten å score. Den følelsen har jeg nå, la hun til.

Etter en offensiv start på løpet, slapp hun seg litt tilbake i feltet, men snaue 400 meter før mål avanserte hun til en brukbar posisjon. Det var bare det at det stoppet opp for henne like etterpå.

— Det var ingen god følelse å se de andre løpe fra meg da det gjensto 250 meter, innrømmet hun.

Klar om noen uker
— Jeg er ikke formmessig der jeg trodde og ønsket at jeg skulle være nå. Det er helt tydelig at jeg trenger noen flere uker på meg. Da skal jeg være klar, sa Bovim.

Hun slet til en plass i finalen også, så det er helt tydelig at hun er et stykke unna den formen hun var i da hun kapret sjetteplassen i VM-finalen i fjor høst. I semifinalen gikk hun videre på tid, og det var bare så vidt båten bar, for hun var nest siste kvinne som gikk til finalen.

Da hadde hun heller ikke det lille ekstragiret å sette inn på de siste meterne.

— I dette mesterskapet er jeg fornøyd med at jeg sikret en finaleplass. Det er også godt å kjenne at formen blir bedre og bedre, selv om denne EM-finalen endte med stang ut, sa hun.

Paris neste
— Jeg kommer nok til å deppe litt i dag, men dette skal jeg raskt riste av meg. Nå må jeg bare trene noen dager og bygge meg opp til Diamond League-stevnet i Paris kommende fredag. Deretter er det planene at jeg skal løpe en 800 meter i Karlstad før OL, sa Bovim før hun forlot Olympiastadion søndag.

— Hva gjør denne skuffende EM-innsatsen med deg?

— Jeg kan i alle fall ikke si at jeg er blitt særlig usikker, men jeg må innrømme at jeg er skuffet. Det positive er at jeg fikk en skikkelig gjennomkjøring i et godt felt. Det er godt med tanke på OL. Jeg trenger nok å løpe i tøffe felt før OL, mente hun.

— Ellers vil jeg si at det er litt kjipt det som har skjedd her, for jeg føler meg så klar for å være med og kjempe i teten. Likevel gikk det ikke, sa Ingvill Måkestad Bovim.

(NTB)