Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjanseløs uten egen spesialdyne

SALT LAKE CITY (Dagbladet): Det er ikke bare skøytene og formen som må klaffe om Eskil Ervik (27) skal vinne OL-medalje på 5000 meter i kveld. Like viktig er hans medbrakte spesialdyne mot beskytter som støvallergi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Uten denne dyna er jeg sjanseløs på å prestere på topp. Den holder støvet og plagene unna, og - ikke minst - gjør den at jeg får sove bedre, sier Eskil Ervik til Dagbladet foran kveldens 5000 meter på den rekordraske isen i Utah Olympic Oval.

Dyna er like viktig i bagasjen som skøytene hver gang trønderen reiser fra samboer Elin og datteren Bergljot på Hamar. Og dagen før karrierens viktigste løp omtaler Eskil Ervik oppladningen som nesten perfekt.

Ikke noe annerledes

- Jeg skulle naturligvis ønsket at det gikk litt fortere, men likevel ville jeg ikke gjort noe annerledes fram til i dag, om jeg hadde hatt muligheten, sier en offensiv Eskil Ervik.

Nå føler han seg så sterk at han mest av alt føler for å skrike ut for all verden hvor god form han er i.

- For nederlenderne er det viktig å skryte av at de er rågode. Jeg holder det heller for meg selv, og håper at klokka forteller dem at jeg også er det, smiler Ervik.

Neppe mester

De siste årene har alt dreid seg om 9. februar 2002. Riktignok skal han også gå 1500-meteren 19. februar - og kanskje 10000-meteren 22. februar, men det er i dag Ervik har sin store medaljesjanse i disse lekene.

- Sannsynligheten for at jeg blir olympisk mester er vel ikke stor, men på en god dag er jeg god for medalje, sier Ervik.

Sammen med Ervik er Lasse Sætre og Stian Bjørge de norske medaljehåpene på 5000 meteren.

PS! Ervik tipper at vinnertida vil ligge rundt 6,20. Sjøl har han 6,29 som pers - satt på Hamar.

Hele Norges coronakart