Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Sjanseløse i cupfinalen

BERLIN/OSLO: Viking var sjanseløse til å avansere til UEFA-cupens tredje runde.- Og spiller vi sånn som nå mot Bryne, har vi ikke sjanse til å vinne cupfinalen, sier assistentrener Lars Gaute Bø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den gamle målvaktkjempen er bekymret over sine elever. Forsvarsspillet har vært varemerket til rogalendingene hele året. I gårsdagens kamp var det kaptein Hannu Tihinen som ble en slags syndebukk. Først glapp han markeringen av Alex Alves, som styrte inn 1- 0 alene på femmeteren. Den høyreiste finnen tapte også hodeduellen i forkant av Herthas 2- 0-scoring.

- Jeg tar på meg skylda for begge målene. Jeg aner ikke hvorfor det gikk galt, sa Tihinen etter kampslutt.

Langt fra

Lars Gaute Bø mener laget spilte uten tro på seg sjøl.

- Vi er langt fra der vi skal være. Gutta ser ikke ut til å ha noe sjøltillit. Hele laget var ekstremt dårlig, langt under pari, sier Bø.

Han håper de greier å snu trenden de siste to dagene før cupfinalen.

- Ja, det er ikke mye tid å gjøre det på, men vi får bruke den tida vi har til å rette på det vi kan.

I så fall får Benny Lennartsson og Bø satse på det mentale. I dag er det bare planlagt ei lett restitusjonsøkt for Viking-gutta. Deretter er det en trening på lørdag morgen, før spillerne setter seg på flyet til hovedstaden.

Ingen rolle

At Hannu Tihinen kom i negativt fokus etter kampen var litt paradoksalt. Før kampen kom det ut meldinger om at Viking var enige med Bayer Leverkusen om en overgang for finnen. Etter kampen ble det igjen reist tvil.

- Hannus prestasjon i denne kampen vil ikke få konsekvenser for hans overgang til Leverkusen. Det sa de klart ifra om på møtet. Vi er i prinsippet enige om en overgang. Det gjenstår små detaljer som ikke vi kan påvirke, tekniske ting internt hos Leverkusen, sier Viking-direktør Bjarne Berntsen til Dagbladet.

- Hannu er egentlig ikke noe nærmere kontrakt etter dette møtet enn han var før møtet.

Tihinen sjøl hevder at han ikke tenkte på overgangen under kampen.

- Nei, det brukte jeg ikke energi på i det hele tatt, sier Tihinen til NTB.

FORTVILT: Keeper Bo Andersen og resten av Viking-laget var sjanseløse på UEFA-cup-avansement i går. Trener Lars Gaute Bø mener laget er ute av form før cupfinalen mot Bryne. - Vi har et stykke igjen til gammelt nivå, sier Bø til Dagbladet.
Hele Norges coronakart