Sjanseløse Leeds i sjokk

Den tragiske opptakten, med to knivdrepte Leeds-fans, rystet klubben og preget spillerne da de tapte kveldens semifinale i UEFA-cupen mot tyrkiske Galatasaray.

2-0-seieren til Galatasaray var fullt fortjent, og gjør at utgangspunktet foran returoppgjøret på Elland Road er tøft.

Leeds, med Eirik Bakke fra start, fikk en forferdelig åpning. Allerede etter 12 minutter kom den første scoringen. Livsfarlige Hakan Sukur møtte et innlegg fra venstrekanten, og helt umarkert stupheadet den tyrkiske landslagspissen inn 1-0 til Galatasaray.

Like etter kunne tyrkerne ha gått opp til 2-0, men Arif presterte å heade ballen over tverrliggeren fra kloss hold. Leeds så alt annet enn pigge ut før pause. Unggutta til manager David O'Leary virket rett og slett baktunge, og kom seg omtrent ikke til kvalifiserte avslutninger i det hele tatt.

Galatasaray var langt giftigere. To minutter før pause var det klart for 2-0. Nok en gang var Leeds-forsvaret uorganisert, Capone fikk nærmest fritt spillerom innenfor 16-meteren og hadde ingen problemer med å plassere ballen under Nigel Martyn i Leeds-buret.

2545 politifolk var utkalt for å holde hissige tilskuerne i sjakk i Istanbul, og så ut til å ha det meste under kontroll.

(NTB)