Sjanseløse mot Østerrike

- Det gikk greit, men en niendeplass er ikke akkurat noe å hoppe i taket for, sier Lasse Kjus til Dagbladet. De norske alpingutta ble satt grundig på plass av Hermann Maier og Østerrike i verdenscup-åpningen.


DEPPA: De norske alpin-stjernene hang med hodet etter verdenscup-åpningen.

Lasse ble beste storslalåm-nordmann i Sölden i går. Men foran seg på lista hadde han seks østerrikere. Og best av dem alle: Hermann Maier.

Det er med andre ord ikke mye som har forandret seg i løpet av sommeren.

- Hermann Maier virker fryktelig god, innrømmer Kjus.
- Bedre enn i fjor?

- Det er vanskelig å si etter ett renn. Men det er ingen ting som tyder på at han er blitt noe dårligere i alle fall.

Utklassing

I går var «The Herminator» suveren i begge omganger. Og endte til slutt 1,6 sekunder foran landsmannen Stephan Eberharter. Lasse Kjus var nesten tre sekunder bak Maier i snøværet og blåsten.

- Det var veldig spesielle forhold, og de favoriserer nok en råsterk fyr som Maier, sier Lasse.
Uten å ta fra vinneren noe som helst ære. Tvert imot.

Bedre enn i fjor

Østerrike hadde ikke bare Seier-Hermann i går. De beslagla hele pallen, og ytterligere tre plasser blant de åtte beste på hjemmebane.

Men Lasse Kjus er ikke så bekymret for Maiers landsmenn.
- Avstanden opp til østerrikerne er ikke større enn at vi kan hente den inn igjen i neste renn. Jeg har i alle fall mer inne, men jeg trenger litt tid på å hente det fram.

Og selv om Lasse ikke åpnet noen champagne-flaske etter niendeplassen i går, var han relativt fornøyd med verdenscup-åpningen.

- Dette var faktisk en opptur i forhold til det jeg presterte i storslalåm i fjor. Jeg tror jeg går mot en bedre vinter i år, sier Lasse Kjus.
Men Hermann Maier har allerede tatt et solid tak i den store sammenlagt-pokalen.

  • Kjetil Aamodt ble nummer ti i Sölden. Lasse Paulsen endte på 25. plass, mens Harald Christian Strand Nilsen ble nummer 30. Hans-Petter Buraas kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen etter et nesten-fall, mens Tom Stiansen kjørte ut i første omgang.