- Sjanseløse mot Spania

Tore André Flo og hans kolleger kan glemme neste års EM, mener norske topptrenere.

Det kommer fram i en ringerunde blant 30 av de norske topptrenerne som Adresseavisen har gjort to dager før Norge og Spania braker sammen i Valencia lørdag kveld.

Nils Johan Semb får liten støtte fra sine kollegaer i eliteserien og 1. divisjon. Hele 24 av trenerne mener at nordmennene kan se langt etter neste års EM-sluttspill. Det begrunner de spurte med Norges svake resultater det siste året, fraværet av de beste spillerne, lagets manglende målteft og det at mange mener Spania er bedre besatt på samtlige plasser.

- Umulig oppgave

-Ser man på ferdighetene i det spanske laget, så skal dette nærmest være en umulig oppgave. Norge vil kunne klare dette i én av ti kamper. Det er selvsagt lov til å håpe at dette skjer nettopp nå, sier Stabæk-trener Gaute Larsen.

Det er liten tvil om at det blir en utfordring for Norge å ta med seg et godt resultat mot en av Europas beste fotballnasjoner i heksegryta på Mestalla sent lørdag kveld.

- Hjertet sier ja, men hjernen sier nei. Spania har et bedre lag, men det vil være en mindre sensasjon om Norge skulle klare det, enn at Medkila slo Kolbotn i cupfinalen, sier Arne Erlandsen i Lillestrøm.

Vålerengatrener og tidligere landslagskaptein Kjetil Rekdal mener at Norge har 30 prosent sjanse til å komme seg til EM i Portugal.

- Å tro at vi klarer det, er jeg som norsk forpliktet til å gjøre. Realistisk sett blir det tøft. Jeg anslår sjansen til å være kun 30 prosent, sier Rekdal.

Optimister

Noen av trenerne er likevel optimister.

- Jeg tror på norsk avansement. Vi har en god mulighet, sier Aalesundtrener Ivar Morten Normark.

- Vi må tro på det ellers så går det ikke, sier Rosenborgs assistenttrener Ola By Rise.

- Sjansene er gode. Spania er etter min mening et oppskrytt lag. Det har slitt i kvalifiseringen og i tidligere mesterskap. I tillegg er landslaget svekket av at den spanske serien er dominert av utenlandske spillere. Foruten Raul og Valeron består laget av høyst ordinære spillere. Derfor tror jeg Norge vil gå videre, sier Strømsgodsettrener Vidar Davidsen.

SLAGPLANEN: Nils Johan Semb innkalte til taktikkmøte på treninga i går. Skal vi tro flertallet av norske topptrenere, hjelper det lite. Foto: SCANPIX