IL TEMPO GIGANTE: Gareth Bale sløste fælt før pause, men rettet det opp med to flotte scoringer etter pause. Foto:  REUTERS/Dylan Martinez
IL TEMPO GIGANTE: Gareth Bale sløste fælt før pause, men rettet det opp med to flotte scoringer etter pause. Foto: REUTERS/Dylan MartinezVis mer

Sjanseløse mot Tottenhams Il Tempo Gigante

Bale-show da Spurs nærmet seg Manchester-lagene.

Norwich - Tottenham 0-2

(Dagbladet): Tre poeng mot Norwich var en nødvendighet om Tottenham skulle holde følge med Manchester-klubbene.

Gareth Bale & co sløste fælt med mulighetene før pause, men var såpass overlegne i spill og sjanser at det strengt tatt var et spørsmål om tid før den forløsende scoringen ville komme.

Etter 56 minutter lyktes det omsider for den walisiske lynvingen:

Rafael van der Vaart slo en intelligent pasning til Emmanuel Adebayor, som straks hadde tre gultrøyer rundt seg. Han greide likevel å dytte ballen videre til Bale, som fra 9-10 meter skjøt under John Ruddy og i mål.

Taxi for Norwich
I motsetning til sist sesong, da Bale noterte seg for beskjedent antall scoringer i ligaen til tross for at han ble kåret til årets spiller i England, har det løsnet skikkelig foran mål i høst.

Ti minutter etter ledermålet var samme mann bokstavelig talt på farta igjen.

Hovmester Luka Modric slo ballen inn i det store bakrommet på akkurat riktig tidspunkt, Bale skrudde på turboen og parkerte hele Norwich-forsvaret, før han avsluttet med en delikat chip over keeper.

Der Spurs-fansen moret seg med å synge «taxi for Maicon» i fjor kunne de synge «taxi for Norwich» nå, og Bales sjuende nettkjenning for sesongen var et faktum.

Diverse Premier League-kollegaer, som Michael Owen og Phil Neville, twitret begeistret om målet de nettopp hadde vært vitne til.

- Wow! Fart, kraft, avslutning, meldte Owen.

- For et mål av Gareth Bale, konstaterte Neville.

Hylles av Redknapp
Selv flere Norwich-supportere valgte å applaudere motstanderens scoring - en sjeldenhet på Premier League-tribunene.

Manager Harry Redknapp går nærmest tom for superlativer når han blir bedt om å kommentere 2-0-målet.

- Han er en utrolig spiller. Helt utrolig. Han er en flott gutt utenfor banen også, men hvilken spiller og atlet. Han har alt. Absolutt alt, det er ikke én svakhet. Han er lynrask, sterk som en okse, han kan drible, han kan skyte, han er glimrende i lufta. Han kan gjøre alt. Det er ikke til å tro, egentlig, sier han.

Etter kampen fikk Bale champagneflaska fra Sky Sports som banens beste spiller, men på sedvanlig vis snakket han ikke i store ord om seg selv eller laget.

Har lært av de store
Reporteren forsøkte å spørre Bale om Tottenham var tittelkandidater både én og to ganger, uten at han lot seg lokke utpå.

- Målet vårt før sesongen var å kvalifisere oss til Champions League. Vi tar en kamp av gangen. Vi har ikke råd til å snuble, da er det mange som vil utnytte det med en gang.

- Men kan dere vinne ligaen?

- Jeg vet ikke. Vi tar en kamp av gangen og jobber hardt i hver kamp, så får vi se hvor langt det rekker, svarer han diplomatisk.

Bale forteller imidlertid at Spurs har dratt nytte av erfaringen fra Champions League-deltakelsen sist sesong, der det ble stopp mot Real Madrid i kvartfinalen.

- Vi lærte masse i fjor, og av å spille mot de store lagene. Vi har forsøkt å tilegne oss den stilen. Vi prøver å være tålmodige, og vet at vi vil skape sjanser med de spillerne vi har.

Etter Bales 2-0-mål ble resten av kampen en transportetappe for Tottenham, som kontrollerte inn til tre poeng uten å ta ut for mye krefter.

Avstanden opp til de to Manchester-klubbene er nå sju poeng.

Og der City og United har hentet 36 poeng fra sine siste 15 kamper, har Tottenham sanket imponerende 38. Det vitner om et lag med kvalitet nok til å henge med hele veien.
michael owen   Wow! Pace, Power, Finish.

LØP FRA ALLE: Gareth Bale har vært i storform i det siste, og det var Ferrari mot Lada da han satte inn 2-0 etter 67 minutter. Foto:  AFP PHOTO/IAN KINGTON
LØP FRA ALLE: Gareth Bale har vært i storform i det siste, og det var Ferrari mot Lada da han satte inn 2-0 etter 67 minutter. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON Vis mer