Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjanseløse Norge ble skutt i senk

- Ikke akkurat noe semifinaleforsvar.

SENKET: Norge og målvakt Emily Stang Sando klarte ikke stoppe Ungarn. Norge gikk på sitt første tap i EM. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SENKET: Norge og målvakt Emily Stang Sando klarte ikke stoppe Ungarn. Norge gikk på sitt første tap i EM. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

• Norge - Ungarn 25-29 (11-15)

(Dagbladet): Norge tapte mot Ungarn i den siste kampen i hovedrunden i håndball-EM. Norge er uansett klare for semifinale som gruppevinnere - men det var lite å glede seg over i den avsluttende kampen mot vertsnasjonen.

Fredag må Norge opp flere hakk, for da venter Sverige i semifinalen.

- Det ble en tøff kamp. Ikke akkurat slik vi hadde sett for oss, sier Nora Mørk til Dagbladet etter kampen.

- Dette er ikke bra nok, sier Heidi Løke til Dagbladet.

- Prøvde å vinne Spesielt bakover på banen sviktet håndballjentene.

- Det er ikke akkurat noe semifinaleforsvar. Men det er fremover det gjelder, sa TV 2-kommentator Harald Bredeli på direkten.

ENGASJERT: Landslagssjef Thorir Hergeirsson.
ENGASJERT: Landslagssjef Thorir Hergeirsson. Vis mer

Det som i utgangspunktet var en betydningsløs kamp for Norge endte med en skuffelse. Norge slet både offensivt og defensivt, og ble til slutt temmet av et heltent Ungarn. Rundt 5 000 tilskuere i Fønix Hall kunne endelig glede seg over en opptur for hjemmenasjonen som skal spille om 5. eller 6. plass senere i EM.

- Vi prøvde å vinne, men vi fikk det ikke til med de dispoenringene vi hadde muligheter til. Jeg synes det var en nyttig gjennomkjøring, mange som fikk prøvd seg, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2 etter kampen.

Norge hadde ikke sluppet inn mer en 26 mål (mot Spania) i en kamp så langt i EM - og mot Ungarn i kveld ble det bunnotering med 29 baklengsmål.

Som en liten unnskyldning var den norske troppen rammet av sykdom og begge venstrekantene Camilla Herrem og Sanna Solberg var ute av troppen grunnet sykdom.

Jevn start Norge fikk en drømmestart på kampen og Pernille Wibe satte inn 4-1 etter tre minutter. Da skjønte Ungarn alvoret og tok en rask time out.

Og praten hjalp hjemmelaget.

Før kampuret passerte seks minutter hadde Ungarn hentet opp ledelsen og utlignet til 4-4.

To raske mål av Bredal Oftedal og Nora Mørk sendte Norge tilbake i en 6-4-ledelse. Blant annet en strafferedning av Emily Stang Sando bidro til en god norsk periode.

Måltørke Lagene fulgte hverandre som skygger utover i omgangen og Norge så ut til å være i fin flyt da Heidi Løke satte inn 11-8 etter 19:39.

Men da sa det plutselig bråstopp.

Norge feilet og feilet de siste ti minuttene av omgangen. Ingenting stemte og laget scoret ikke et eneste mål på neste ti og et halvt minutt.

Det utnyttet Ungarn. Norge lå under til pause med 11-15. Nøyaktig samme sifre som mot Polen for to dager siden.

Stang Sando sto i mål hele første omgang og reddet åtte av 23 skudd. Det ga en redningsprosent på 35.

Slurvet Det ble ikke stort bedre i starten av annen omgang. Ungarn scoret og lykkes med det meste. Samtidig slurvet Norge.

Ti minutter ut i annen omgang var stillingen 15-20 i favør Ungarn.

Norge slet med å ta innpå og Ungarn tok time out på 21-16.

- Vi må komme på og bli råere, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til spillerne.

Men det ble ikke spesielt bedre - og Ungarn rodde i land en kontrollert seier med fire mål.

- I det store og det hele er det godkjent, minus den siste delen av førsteomgang, oppsummerer landslagssjefen.