Se høydepunktene fra kampen mellom Norge og Tyskland. Se alle høydepunktene fra Norge - Tyskland og resten av kveldens kamper på TVNorge 23.00. Video: TVNorge Vis mer

Sjanseløse! Norge ble utspilt og ydmyket av Tyskland på Ullevaal

Tung start på VM-kvaliken.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge - Tyskland 0-3.

Har et norsk herrelandslag i fotball noen gang de siste 15 årene gått til en kvalifiseringskamp med lavere forventninger fra alle rundt?

Etter onsdagens begredelige tap for Hviterussland er det vanskelig å finne noe annet svar enn 'nei'. Etter 90 minutter på Ullevaal Stadion i kveld er det vanskelig å si noe annet enn at prestasjonen sto til forventningene.

Norge møtte en helt åpenbart overlegen motstander og klarte aldri å gjøre noe for å hindre et relativt oppskriftsmessig nederlag.

Trøsten? Det får vel være at de fleste regner med Tyskland kommer til å dominere denne gruppa.

- Klart man er skuffa

Det var en svært skuffet Rune Almenning Jarstein som ble intervjuet av TV Norge etter kampen.

- Det er klart jeg er skuffa. Vi møter et utrolig godt lag. Vi slipper inn litt enkle mål og det er ugunstig å få 2-0 rett før pause, sier Jarstein.

På spørsmål om hans egen prestasjon, svarer keeperen:

- Det gikk Ok. Jeg slipper inn tre mål og jeg er veldig nære på alle målene. Det irriterer meg at jeg ikke kan ta et par av dem.

Per-Mathias Høgmo mener i likhet med Jarstein at 2-0 rett før pause gjorde alt vanskeligere for Norge. Men han er klar på at han ikke ville gjort noe annerledes inn mot kampen og underveis i ydmykelsen:

– Nei, det er det for så vidt ikke. Vi traff relativt bra med laguttaket. Det var en del spenning med Stefan Johansen, som har relativt lite kamptrening, og Markus Henriksen kom tilbake fra sykdom. De to ble ganske fort slitne utover i kampen, sier Høgmo, som gir de norske spillerne ros for innsatsen de la ned.

Blytung start

Det så dessverre ikke så lovende ut det første kvarteret, 15 minutter som endte med tysk ledelse.

SJANSELØS: Rune Almenning Jarstein leverte en god redning i første omgang, men kunne ikke stoppe tyskerne ellers. Foto: Dagbladet
SJANSELØS: Rune Almenning Jarstein leverte en god redning i første omgang, men kunne ikke stoppe tyskerne ellers. Foto: Dagbladet Vis mer

En glimrende Jarstein-fotparade var det eneste som hindret norsk baklengs enda tidligere, og omtrent rundt det nevnte kvarteret lyktes det for Tyskland.

Det norske forsvaret sleit med å klarere ballen vekk fra beina til Thomas Müller, og da man ga en mann som har gjort det sitt levebrød å tuppe ballen i mål tre sjanser til å tuppe ballen i mål, så gikk det som det måtte gå.

Jarsteins fingre fikk ikke til annet enn å forsinke ballens bane mot nettet.

Én norsk halvsjanse

Man skulle kanskje ønske det målet endret kampbildet noe i norsk favør, men akk. Det så egentlig ut som det var Tyskland som måtte jage scoring også etter at de hadde satt den.

Norge ble spilt lave igjen, og klarte sjelden å etablere noe offensivt spill man kunne se mønster i.

NÆRMEST: Joshua King skjøt over i første omgang, det var Norges største sjanse i kampen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NÆRMEST: Joshua King skjøt over i første omgang, det var Norges største sjanse i kampen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Man skapte likevel én halv middels sjanse. Et godt Haitam Aleesami-raid fikk litt hjelp av en unøyaktig tysker, og Joshua King hadde plutselig skuddmulighet fra 17-18 meter. Dessverre for Norge blåste Bournemouth-spissen den noen meter over.

Og i det pausesultne tilskuere var på vei inn for å hente seg en helt vanlig norsk wienerpølse doblet Tyskland ledelsen og ødela alt håp.

Thomas Müller skrudde opp tempoet og stakk ballen gjennom til Joshua Kimmich i midten av Norges forsvar, og Kimmich dundret inn 2-0 med sekunder igjen av omgangen. Langt fra ufortjent.

Müller igjen

Norge kom ut med samme elleve etter pause, Tyskland leverte samme nådeløse oppskrift. 3-0 kom etter et kvarter av den andre omgangen.

Suverene Thomas Müller fikk igjen operere helt fritt inne i sekstenmeteren da innlegget kom fra høyre, og stanget ballen i nettet med en resignert Even Hovland bak seg.

Om det fantes snev av håp hos Ullevaal-publikummet før dette, så knuste Bayern-angriperen det fullstendig.

Tyskerne kontrollerte resten inn. Svært få trodde vel på seier i denne kampen, men lite å glede seg over føles likevel som en skuffelse.

Live-published photos and videos via Shootitlive