Sjanseløse uten stjernene

Norge - Nederland 20 -25. Landslaget stilte uten kaptein Kjersti Grini og flere av de andre stjernene. Dermed røyk den flotte statistikken med nitten strake kamper uten tap. Ordinære Nederland ble for gode for de urutinerte ungjentene.

Selv om Norge bevisst valgte å spille uten flere av sine presumptivt beste spillere, brukes ikke det som noen unskyldning for nederlaget.

- Det var ingen grunn til å tape denne kampen. Vi hadde forventet en seier, sier Marit Breivik til Dagbladet.

Ikke gode nok

Landslagssjefen innrømmer gjerne at Norge er avhengig av stjernene for å kunne være helt i toppen.

- Per i dag er vi ikke gode nok til å slå et lag som Nederlnad uten våre beste spillere, sier Breivik.

- Er ikke det litt betenkelig?

- Nei, det sier seg selv at folk som Kjersti Grini, Heidi Tjugum, Else Marthe Sørlie, og Ann Cathrin Eriksen ikke kan erstattes sånn uten videre, selv om vi burde ha vunnet uten dem, sier Breivik.

At flere av nøkkelspillerne er skadd, er også en kime til bekymring for Breivik. På skadelista i dag står fire toppnavn som Susann Goksør Bjerkrheim, Trine Haltvik, Janne Tuven, og Mette Davidsen.

- Bortsett fra Janne Tuven, regner jeg med at de andre rekker å bli klar til VM, sier Marit Breivik.

Vraker spillere

Toppscorer for Norge i går var Birgitte Sættem med fire mål. Hun er også den eneste som får godkjent karakter av Marit Breivik. Hele 27 spillere har vært med på den nesten fjorten dager lange landslagssamlingen.

Flere av de som var på banen i går, må trolig se langt etter en plass i den endelige VM-troppen.

- Allerede neste samling reduserer vi troppen til 20 spillere, deretter går vi ned til 16. Jeg så på flere av spillerne at de ikke taklet det ekstra nervepresset det innbærer å spille for en videre plass i troppen.

- Det er jeg skuffet over, sier Breivik.