- Sjanseløst av Steinar Hoen

Presidenten i Norges Cykleforbund raser etter dop-utspill.

FÅR MER KRITIKK: Harald Tiedemann Hansen (t.h) mener at Steinar Hoen ikke har en klar holdning mot doping. Foto: Berit Roald og Gorm Kallestad / NTB scanpix
FÅR MER KRITIKK: Harald Tiedemann Hansen (t.h) mener at Steinar Hoen ikke har en klar holdning mot doping. Foto: Berit Roald og Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Steinar Hoen fikk kritikk av blant andre Mads Kaggestad da han tidligere i dag uttalte til TV 2 at dopingtatte Asafa Powell er velkommen til å løpe under Bislett Games når han er ferdig med å sone sin dom, etter at det i går ble kjent at han er tatt for bruk av det sentralstimulerende midlet oksilofrin.

Steinar Hoen følte seg senere misforstått, og viste til at hans uttalelser bare var gjort på direkte spørsmål om Tyson Gay eller Asafa Powell vil bli invitert til Bislett Games. Han påpekte samtidig at det ikke er noe tvil om at han tar stor avstand fra doping.

Han mener likevel at man må se forskjell på en som blir tatt for sentralstimulerende midler, og blir utestengt i tre måneder, kontra en som blir tatt for EPO og testosteron eller andre harde stoffer - og blir utestengt i to år.

- Det Asafa er tatt for tester man ikke på utenfor konkurranse. Så det han er tatt for testes ikke hele året, men er ulovlig i konkurranse. Mens Gay er tatt utenfor konkurranse, og da sier magefølelsen min at det er noe alvorlig, sier Hoen.

Sjanseløst Harald Tiedemann Hansen er president i Norges Cykleforbund. Han lot seg ikke begeistre av uttalelsene til Steinar Hoen da han leste om saken i media.

- SJANSELØST av Steinar Hoen, skrev Tiedemann Hansen på sin Twitter-profil.

Overfor Dagbladet utdyper han hva han mener med utspillet på Twitter.

- Jeg mener Steinar Hoen prøver å bagatellisere dopingbruken for enkelte utøvere.

Etterlyser klarere holdning Sykkelpresidenten har lite sansen for at Hoen ikke har en klarere holdning mot de såkalte «milde stoffene».

- Hvis vi som ledere skal få bukt med juks og dopingproblemer, må vi ha en klar holdning mot doping, fortsetter Tiedemann Hansen.

Den holdningen ser han ikke hos Hoen.

- Det skremmer meg at han ikke har en klar holdning. Uansett om dopingbruken skjer i trening eller konkurranse er det uakseptabelt, mener Tiedemann Hansen.

Ingen bagatell Nå håper han Steinar Hoen vil stå frem og si at han også vil utelate utøvere som også har blitt tatt for mildere stoffer i fremtiden.

- Steinar Hoen og Bislett kan velge selv hvem de inviterer. Jeg mener de bør la være å invitere dopere tilbake. Skal vi få idretten på bedringens vei kan vi ikke kalle det her en bagatell, sier Tiedemann Hansen.
- Hoen burde stå fram og si at han vil unngå dopere på sine stevner. Ikke bare de med harde dommer, men alle, sier Tiedemann Hansen