Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjanseløst Stabæk rundspilt av Valencia

Reiser til returen med 0-3 i sekken.

FRUSTRERENDE KLASSEFORSKJELL: Morten M. Skjønsberg (til høyre)  depper etter at Valencia har  scoret kampens første mål under  UEFA Europa League- kvalifiseringskampen mellom Stabæk og Valencia på Telenor Arena på Fornebu torsdag kveld. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
FRUSTRERENDE KLASSEFORSKJELL: Morten M. Skjønsberg (til høyre) depper etter at Valencia har scoret kampens første mål under UEFA Europa League- kvalifiseringskampen mellom Stabæk og Valencia på Telenor Arena på Fornebu torsdag kveld. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet.no): Stabæk - Valencia 0-3.

Stabæk fikk det som forventet vanskelig mot et stjernespekket Valencia, men de regjerende seriemesterene hadde neppe forutsett at klasseforskjellen var så stor som den skulle vise seg å være på kunstgresset i Telenor Arena - et kunstgress som ikke så ut til å ødelegge nevneverdig for naturgressvante spanske gjester.

— Vi tapte mot et meget godt lag som har den styrken at de viser respekt for motstanderen slik at stjernene er gode også mot antatt svakere lag, sier Stabæk-trener Jan Jönsson, ifølge NTB.

Riktignok var gjestene heldige med sine to scoringer før pause, som tok lufta ut av et Stabæk-lag, som klarte å rydde unna det meste som kom deres vei de første 28 minuttene.

Men da ingen fulgte Pablo Hernandez' løp inn i boksen, og venstrekanten fikk to muligheter til å pirke inn 0-1, sa gjestene takk for følget.

Måltyven David Villa lar seg sjelden be to ganger innenfor 16-meteren, og når målet er åpent og avstanden en knapp meter blir det uttelling, som da målscorer Hernandez' innlegg traff Thomas Rogne og utmanøvrerte Jon Knudsen etter 35 minutter.

Valencia var tente, komfortable og giftige nok til å drepe alt av spenning om avansement i løpet av de første 45 minuttene.

Hevet seg etter pause
Stabæk hevet seg noen små hakk etter pause, men det var Valencia som fortsatte å føre kampen.

— Vi viste nok for stor respekt, men vi våget iallfall mer i annen omgang. Vi tok en alvorsprat i pausen, for vi ville vise noe mer enn i den svake førsteomgangen. Jeg håper vi tar med oss det til kampen mot Vålerenga i helgen, sier Jönsson.

10 minutter før slutt sendte driblefanten Joaquin et signal til trener Unai Emery at han ønsker seg mer spilletid enn han fikk i kveld da han på utsøkt vis kronet kampens vakreste angrep med scoring.

Innbytteren skar inn fra sin høyrekant, kom først på Juan Matas følsomme vipp bak Stabæk-forsvaret, dro med seg ballen forbi både Thomas Rogne og Jon Knudsen og satte ballen enkelt i det åpne målet.

Eventyret over
?
Med 0-3 å ta med seg inn mot returen, er det overtydelige indikasjoner på at Stabæks Europa-eventyr er over før den egentlige moroa starter med gruppespill i Champions League og Europa League.

Svaret på om miraklenes tid ennå ikke er forbi får vi neste uke når de regjerende norske seriemesterene reiser til Mestalla for å ta inn en tilsynelatende uinntagelig ledelse.

- Vi har ikke store forhåpninger om å gå videre, men vi skal likevel reise ned dit med et ønske om å gjøre en god prestasjon, sier Jönsson til Budstikka.

Tvilsomme annuleringer

Faktisk burde det sett enda styggere ut for Stabæks del, for det skal også nevnes at både David Villa og Pablo Hernandez begge kunne ha vært tomålsscorere om assistentdommeren hadde latt tvilen kom angripende lag til gode.

De to offsidesituasjonene i hver sin omgang var i beste fall tvilsomme, trolig positivt feil i Villas tilfelle.

Stabæk fikk på sin side sin beste mulighet midtveis i annen omgang da Vegar Hedenstad viste ungdommelig pågangsmot med et sugende raid ute på venstresida før han serverte Palmi Palmasson på 20 meter. Islendingen fikk godt treff og keeper Cesar måtte gi retur, men Fredrik Berglund luktet ikke lunta raskt nok til å nå fram til ballen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling