Sjansen er stor for at du hører denne gjengen lenge før du ser dem

Alvdal IL føler seg hjemme på Norway Cup med lyden av kubjeller rundt seg. Se video!

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Det er store sjanser for at du har hørt Alvdal IL før du har sett dem under årets Norway Cup. Klubben stiller med flere lag i årets turnering, og under hver kamp er det en haug med familiemedlemmer og venner på sidelinja. Edel Vartun sitter i styret i fotballgruppa, og er en ivrig tilskuer.

- Vi har ikke hatt noe opptelling på foreldre, besteforeldre og søsken og slik. Men vi er et sted mellom 130-150 stykker som har møtt opp. Det er ikke mer enn 2400 innbyggere i Alvdal, så det er bra det, sier Vartun.

Hun har selv en sønn som spiller under Norway Cup, som er slått ut. Det hindrer henne likevel ikke i å støtte opp om J14 som spilte åttedelsfinale i dag. Alvdal har sendt lag til Norway Cup i flere år, men i år stiller de med noe helt nytt på Ekebergsletta.

- Kubjeller og flaggene er ny for året, men vi har hatt supporterutstyr tidligere også. Kubjellene er kjøpt inn i Alvdal, og så har vi klistret på merker og bånd. Det er greit å gi litt lyd fra seg, sier Vartun.

Føler seg hjemme Målet til J16 var A-sluttspillet, og de var det siste Alvdal-laget som fortsatt hadde noe å spille for i årets Norway Cup etter at J19-laget røk ut i går kveld. Da er det greit å ha støtte på sidelinja. Jentene forteller at de føler seg hjemme med kubjellene på sidelinja.

- Det er veldig fint at vi har publikum. Vi hadde ikke kommet så langt om ikke noen hadde heiet oss frem. Vi hadde ikke trodd at vi skulle komme så langt. Det er veldig artig at foreldrene til de andre lagene også kommer og heier på oss, sier Tora Trønnes Lilleeggen (16).

Mye lyd og rop hjelper jentene med den ekstra motivasjonen de trenger for å ta ut det lille ekstra på banen.

- Vi får ekstra vilje til å vinne. Jeg håper at de kan hjelpe oss til seier i dag. Jeg håper alle klarer å gi alt og glemme det vi har gjort tidligere i uka. Men vi er veldig fornøyd med å ha kommet så langt, sier Kristine Follstad (16).

Supporterhorden kunne likevel ikke hjelpe Alvdal-jentene i dag. Skedsmo ble for sterke, og vant til slutt 4-0. Men selv om de ikke vant selve kampen, var det ingen tvil om hvem som vant tribunekampen.