Sjansen glapp for Stabæk

En utilgivelig sløsing med sjanser sendte Stabæk ut av UEFA-cupen torsdag.

Anderlecht hadde verken ballen mye eller mange sjanser på Ullevaal, men belgierne scoret to mål. Og da Stabæk bare scoret ett, hjalp det ikke å ha 1-0-ledelse fra kampen i Belgia. Med 2-2 sammenlagt er Anderlecht videre på flere scorede bortemål.

Det må irritere Marel Baldvinsson og de andre Stabæk-spillerne grenseløst. Laget hadde massevis av sjanser, og særlig Baldvinsson hadde flere fete tilbud, men ballen ville ikke inn mer enn en gang. På overtid hadde Tryggvi Gudmundsson en eventyrlig mulighet til å avgjøre for Stabæk, men headingen gikk utenfor.

Dermed ble dagens mann en debutant. Nederlandske Sherjill MacDonald spilte sin første kamp fra start for Anderlecht og feiret med å dundre ballen i nettaket etter en corner ti minutter ut i andre omgang.

Det var 2-1-målet, 2. omgangs eneste og kampens siste.

Og Stabæk var ute av UEFA-cupen.

Drømmestart

Stabæk-trener Gaute Larsen lovte før kampen at laget hans ikke skulle gå på banen for å forsvare 1-0-ledelsen fra Belgia. Stabæk skulle på banen for å score.

Så da gjorde de det. Etter en frisk åpning der Anderlecht knapt var borti ballen fikk Stabæk en corner etter snaut fem minutter. Tommy Stenersen slo en innsvinger mot nærmeste femmeterhjørne der Christian Wilhelmsson kom stormende. Og «Chippen» levde opp til navnet sitt: Han fluktet ballen videre med en lekker chip borti i keeper Filip de Wildes lengste hjørne.

Drømmestart for Stabæk som dermed ledet 2-0 sammenlagt. Det varte riktignok ikke lenge. Anderlecht var ikke altfor hissige etter å angripe, men når de kom var det med presisjon og mening. Bare åtte minutter etter Wilhelmssons mål havnet en presis pasning hos en umarkert Gilles de Bilde, og det var 1-1.

Resten av omgangen dominerte Stabæk stort, og det kunne fort stått både 2-1 og 3-1 til pause. Christian Holter ble sannsynligvis snytt for straffe da han ble dratt ned inni feltet, og Christian Wilhelmsson hadde et skudd via de Wilde og i tverrliggeren.

Men ballen ville ikke inn. Og slik fortsatte det etter pause: Sjanse etter sjanse, men fullstendig måltørke for alle.

Bortsett fra MacDonald.

NTB

DRØMMEN BRAST: Stabæk og Tom Stenvoll tok ikke vare på sjansene i kveldens kamp mot Anderlecht. Stenvoll ble også utvist på overtid i annen omgang.