Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Sjansene ikke så mikroskopiske som jeg trodde

Drillo positivt overrasket.

GRUNN TIL Å FØLGE MED? Landslagstrener Egil Olsen har vel ikke voldsom tro på playoff-sjansene dagen etter å ha sikret andreplass i kvalikgruppa, men blir likevel positivt overrasket når han får se litt nærmere på premissene.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
GRUNN TIL Å FØLGE MED? Landslagstrener Egil Olsen har vel ikke voldsom tro på playoff-sjansene dagen etter å ha sikret andreplass i kvalikgruppa, men blir likevel positivt overrasket når han får se litt nærmere på premissene. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

||| ULLEVAAL (Dagbladet.no): Egil Drillo Olsen anslo først Norges sjanser for playoff til «mikroskopiske» på pressekonferansen dagen etter seieren over Makedonia på Ullevaal Stadion.

Men det var før han ble presentert premissene i gruppe 8 (se faktaboks).

- Da er det tre kamper som må gå vår vei, da. Irland må tape de to hjemme, og Bulgaria må avgi poeng. Da er ikke sjansene så mikroskopiske som jeg hadde regnet med, sier Drillo.

- Så da er det kanskje grunn til å vente i spenning, da?

- Vel, jeg er ikke noen gambler. Jeg kjøper aldri lodd og sånne ting. Men det er klart, vi skal ikke si nei takk om vi får en playoff i fanget, sier landslagssjefen til Dagbladet.

Tror Semb tar toppfotballjobben
Drillo har fått signaler fra NFF om at situasjonen rundt landslagstrenerjobben blir avklart i løpet av en uke, etter at ny toppfotballsjef er på plass. Drillo tror Nils Johan Semb tar den jobben.

- Ja, når dette har dratt ut så lenge, så tror jeg det. Han har ifølge noen journalister flyttet inn i tenkeboksen en stund, men virker å være på vei ut nå. Jeg føler at det for han på det nåværende tidspunkt vil være vanskelig for ham å si nei, sier han.

- Og da er du rett mann til å lede Norge i neste kvalik?

- Jeg er en av de rette, sier Drillo, som naturlig nok har snakket med forbundet om jobben.

Hareide var uheldig
Dersom playoffen (ikke akkurat umulig) skulle ryke, er det Island-kampen borte som kommer til å stå igjen som den mest irriterende for Egil Olsen. Landslagssjefen tok også selvkritikk for deler av forberedelsene til den nedturen i går.

Likevel har landslaget fulgt opp et år uten seire med et år som, hvis det krones med seier mot Sør-Afrika, kan bli Norges beste på mange sesonger.

Men for Drillo betyr ikke det nødvendigvis at vi hadde vært nærmere et VM dersom han hadde ledet laget fra start.

- Åge (Hareide) var uheldig med resultatene, han. Hjemmekampen mot Nederland var skuffende, for da var de relativt overlegne, Island-kampen hjemme er også en kamp vi skal vinne. Men bortekampen mot Skottland er et godt eksempel på en kamp der Norge spilte veldig godt og hadde fortjent en seier, sier Drillo.

Varsler storkanoner til Ullevaal
Samtidig varsler landslagsledelsen at det kan bli aktuelt med flere kamper utover høsten og våren i tillegg til Sør-Afrika, og selv om det ikke blir noen playoff. Og hvis Drillo er sjefen, vil han ha storkanoner til Ullevaal.

- Det er ikke utenkelig at det blir aktuelt med et VM-klart lag, eventuelt noen av de som ikke er i playoff. Vi trenger kamper mot gode motstandere når det er et halvt år til neste kvalik, sier han.

- Kanskje det er på tide med Brasil igjen?

- Da må man være gode. Men Brasil er et lag som kan fylle Ullevaal og skape entusiasme blant publikum selv i en privatkamp, sier Drillo til Dagbladet.

PS! Om Drillo er nøktern nok med tanke på playoffmulighetene, er Dagbladets lesere enda mindre optimistiske. 12 000 har til nå sagt sin mening i avstemningen «Har Norge noen sjanse?», og 80 prosent tror ikke Norge har det. 20 prosent tror det kan gå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media