Sjansene øker for Oslo-OL

Enklere krav til søkerbyene forandrer det politiske spillet og gir Therese Johaug og flertallet i Oslo sjansen til å få det som de vil.

FESTEN ER I GANG:  Om Oslo får søke vinter-OL 2022, står Almaty i Kazakhstan klar som konkurrent. Her tester byen fyrverkeriet for et par dager siden. Får IOC-president Thomas Bach som han vil, blir det nå fritt fram for søkerbyene til å lage idrettsfest på sin personlige måte. FOTO: Scanpix/ CITYSCAPE ENTERTAINMENT.
FESTEN ER I GANG: Om Oslo får søke vinter-OL 2022, står Almaty i Kazakhstan klar som konkurrent. Her tester byen fyrverkeriet for et par dager siden. Får IOC-president Thomas Bach som han vil, blir det nå fritt fram for søkerbyene til å lage idrettsfest på sin personlige måte. FOTO: Scanpix/ CITYSCAPE ENTERTAINMENT. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

THOMAS BACH, den nyvalgte presidenten for den internasjonale olympiske komite (IOC) , trengte bare et par dager på å forandre det politiske spillet om et eventuelt vinter-OL i Oslo 2 022:

- Det gjelder å få framtidige søkerbyer til å tenke på hvordan OL kan passe inn nettopp i deres by, sa Bach, og presiserte:

- OL må tilpasse seg byen, og ikke omvendt. Dette vil åpne for lokale initiativ og ideer, og befolkningen i de byene som søker vil føle at de er en del av prosessen fra et veldig tidlig stadium i søkerprosessen.

Stort klarere kan ikke en IOC-president imøtekomme det berettigete kravet om en fornyet olympisk bevegelse, og stort bedre hjelp kan ikke Therese Johaug få i ønsket om å få vinter-OL til Oslo.

FOR det er nettopp bakspillet med søkerbyene som har vært bevegelsens traume. Før avsløringene av svindelen i forkant av vinterlekene i Salt Lake City i 2002, fungerte flere av beilerne etter olympisk arrangørstatus i smug som leverandører av tjenester, luksus og penger til ulike IOC-medlemmer.

Det spillet er over. Dagens utvelgelse er en svært grundig prosess tilrettelagt av spesialister og med bra kunnskap hos den forsamlingen som til slutt velger arrangør. Problemet for IOC er bare at ryktet henger ved, og at de bidrar selv til det gjennom å ha utviklet en egen olympisk standard for å arrangere idrettskonkurranser. Denne standarden skaper med rette også mistillit blant innbyggerne i de ulike søkerbyene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer