LYKTES IKKE: Daniel Sturridge må fortvilet se at Brazuca sniker seg utenfor stolpen. Liverpool-spissen hadde haugevis av sjanser, men maktet ikke å score mot Costa Rica. Foto: REUTERS/Damir Sagolj/NTB Scanpix
LYKTES IKKE: Daniel Sturridge må fortvilet se at Brazuca sniker seg utenfor stolpen. Liverpool-spissen hadde haugevis av sjanser, men maktet ikke å score mot Costa Rica. Foto: REUTERS/Damir Sagolj/NTB ScanpixVis mer

Sjansesløsende Sturridge i søvndyssende affære

0-0 mot Costa Rica.

• Costa Rica - England 0-0 (0-0)

(Dagbladet): England var allerede ute, mens Costa Rica allerede var klare for sluttspillet.

Med det bakteppet ble det aldri noe fyrverkeri av en fotballkamp i Belo Horizonte. 

Tross flere store muligheter, særlig for Liverpool-spiss Daniel Sturridge, endte det målløst. 

- Vi tok ikke vare på sjansene våre. Hvis vi hadde gjort det, ville vi ha vunnet komfortabelt. Vi skapte mange sjanser, og det er viktig. Forsvaret var helt fantastisk, sa Englands landslagssjef Roy Hodgson etter kampen.

- Jeg synes vi var ganske uheldige som ikke vant denne kampen, slo han fast. 

Costa Rica-sjanse Selv om England stilte et lag med sultne unggutter (pluss kaptein Frank Lampard), var det mellomamerikanerne som så skarpest ut i starten. 

Joel Campbell, som hadde både mål og målgivende i 3-1-seieren mot Uruguay, fyrte løs fra 20 meter tidlig i oppgjøret. Via Gary Cahill holdt kula på å snike seg inn i det lengste hjørnet. 

Også Daniel Sturridge scoret i åpningskampen.

STRAFFE?: Daniel Sturridge hindres av Oscar Duarte og vil ha straffe. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN / NTB Scanpix
STRAFFE?: Daniel Sturridge hindres av Oscar Duarte og vil ha straffe. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN / NTB Scanpix Vis mer

Etter tolv minutter var han ikke langt unna å gjøre det igjen med et godt skuddforsøk som strøk stolpen.

Det var tydeligvis langskuddenes aften i Belo Horizonte.

Wilshere rundlurt Drøye 20 minutter var spilt da tidligere Fredrikstad-spiller Celso Borges dundret til på et frispark fra godt og vel 25 meter. Ben Foster måtte ut i full strekk for å fiste ballen i tverrliggeren og over. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Derfra og ut var det stort sett Daniel Sturridge det handlet om. 

For ikke lenge etterpå ropte samtlige hvitkledde spillere på straffespark da Sturridge gikk i bakken. Dommer Djamel Haimoudi vinket spillet videre. TV-bildene viser at kamplederen godt kunne ha blåst straffe, men den var ikke av den soleklare sorten. 

Ti minutter seinere fikk Sturridge muligheten etter et hjørnespark. Headinga klarte han imidlertid ikke å få presset under tverrliggeren.

TIL INGEN NYTTE: De kraftige protestene hjalp ikke. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / NTB Scanpix
TIL INGEN NYTTE: De kraftige protestene hjalp ikke. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / NTB Scanpix Vis mer

Bortsett fra Borges-frisparket i tverrliggeren, var det Brian Ruiz som stod for omgangens høydepunkt da han ydmyket Jack Wilshere. Etter et par lekre berøringer midt på banen, utfordret han Arsenal-spilleren, før han gjennomførte Zinedine Zidanes varemerke, «Marseille-ruletten», så perfekt at man kunne tro det var franskmannen selv som spilte. 

Wilshere ble stående igjen og måpe.

Måpe gjorde også England-supporterne tre minutter ut i andreomgang.  

Det ville seg ikke Da var Daniel Sturridge plutselig aleine gjennom mot Costa Rica-keeper Keylor Navas. Førsteberøringa ble for dårlig av spissen, noe som gjorde at Navas kunne avverge. 

Avverge gjorde Levante-keeperen like etterpå også, da Adam Lallana kom på et flott raid oppover venstrekanten. Navas' inngripen var det eneste som stod i mellom Lallana og en helt ledig Sturridge på blank kasse.

SÅ NÆRE: Celso Borges ble hindret av Ben Foster. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger/NTB Scanpix
SÅ NÆRE: Celso Borges ble hindret av Ben Foster. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger/NTB Scanpix Vis mer

Etter 65 minutter kombinerte Liverpool-spissen fint med Ross Barkley.

Men så var det dette med å få ballen innenfor stengene da. For i stedet for å sentre til Liverpool-kompis Raheem Sterling inne foran mål, valgte Sturridge å skyte. For så vidt et ålreit forsøk, men skuddet gikk utenfor mens Sterling fortvilte.

Stort mer skjedde det ikke i denne etter hvert ubetydelige kampen. 0-0 gjorde Costa Rica til gruppevinnere, mens England slapp unna ydmykelsen å tape alle kampene.