Sjansesløseri i vestlandsderbyet

Brann og Viking delte poeng.

BRANN STADION (Dagbladet.no): Brann - Viking 1-1.

To av eliteseriens kanskje største skuffelser hittil i år møttes til dyst i Bergen i kveld.

Det var duket for det klassiske vestlandsderbyet mellom Brann og Viking, og kun seier var godt nok for begge lag.

Både Brann og Viking har slitt med skader den siste tiden og det var derfor to vesentlig reduserte starellevere som entret banen foran et sulteforet publikum på Brann-stadion.

Stille protest

De første 15 minuttene var det stille som graven på Brann-Stadion. En felles protest mot utviklingen i fotball-Europa, eurostand 08, ble markert med stillhet fra samtlige supportere, noe som skapte en merkelig ramme på kampen innledningsvis.

Akkurat i det protesten tok slutt eksploderte kampen både på tribunen og banen.

Først fikk Erik Huseklepp, som spilte spiss for anledningen, en gyllen mulighet etter et fint fremspill fra Petter Vaagan Moen, men lysluggen styrte avslutningen utenfor.

SLØSTE: Brann hadde de største sjansene i Bergen, i det minste i første omgang, men slet med å score på mulighetene de skapte. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX
SLØSTE: Brann hadde de største sjansene i Bergen, i det minste i første omgang, men slet med å score på mulighetene de skapte. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX Vis mer

Få minutter senere ble det imidlertid åpenbart hvorfor Brann sliter i serien, og hvor sårt de savner sin tidligere toppspiss, Thorstein Helstad.

Etter et innlegg fra høyre kant mister Viking-keeper Kristian Nicht ballen, som triller ut mot kveldens andre Brann-spiss Armann Björnsson. Islendingen skal bare bredside ballen i mål, men på uforklarlig hvis dunker han ballen i tverrliggeren fra kort hold. En enorm sjanse for Brann.

- Det er klart jeg skal putte den sjansen, men i dag var det mye stang-ut sier Björnsson til Dagbladet.no etter kampen.

- Vi spiller i alle fall meget bra og tar store steg fremover, det må vi ta med oss videre.

Mer Brann

Etter 25 minutter var Huseklepp frempå igjen. Den vikarierende spissen virket farlig hele første omgang og var en konstant trussel for Vikings forsvar.

Huseklepp fikk et fint innlegg fra Jan Gunnar Solli på høyrekanten og smalt til på direkten fra åtte meter. Kristian Nicht i Vikings mål var fint med på notene og reddet mesterlig. Ikke noe dårlig forsøk fra Huseklepp, men en god redning av Nicht.

- I dag er vi uheldige som ikke vinner, alt fungerer bra og det er bare målet som mangler. Det er ingen tvil om at jeg skulle satt den sjansen, men keeperen gjør også en god redning, sier Huseklepp til Dagbladet.no.

Sjansesløseri i vestlandsderbyet

Rett før sidebytte fikk Gylfi Einarsson en enorm mulighet til å sende vertene i ledelsen før pause. En corner fra høyre kant ble stusset videre mot bakerste stolpe. Der dukket Einarsson opp, men nok en gang ble rødtrøyene stoppet av treverket. Headingen smalt i stolpen, og dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Rolig innledning på andre omgang

De første 25 minuttene av andre omgang forløp like rolig som starten av første omgang. Til tross for greit tempo og intensitet klarte ingen lag å skape noen farligheter foran hverandres mål.

Etter drøyt 70 minutter eksploderte det imidlertid igjen på Stadion.

Først rullet Viking fint opp på venstre side. Ballen endte til slutt hos innbytter Alexander Ødegaard, som fikk slått et fint innlegg fra kanten. Inne i feltet ruvet store Mame Cheick Niang og han hadde få problemer med å stange gjestene i ledelsen.

Brann slo tilbake
Bare fem minutter senere skulle Brann slå tilbake. Petter Vaagan Moen slo en fin corner med sitt presise venstrebein og inne i feltet steg midtbanekrigeren Gylfi Einarsson til værs. Han styrte headingen vakkert i mål, en høyst fortjent utligning for hjemmelaget.

- Det var utrolig viktig å få poeng i dag. Jeg bryr meg ikke om hvem som scorer, det viktigste er at laget spiller bra sammen, sier den sympatiske hardhausen til Dagbladet.no.

- Så klart burde vi ha vunnet kampen, men vi har vært langt nede og derfor er et poeng i dag viktig for oss. Supporterne kan ikke kreve mer enn at vi jobber hardt og gir alt, det gjorde vi i dag, sier han.

Han var bare en av fem islendinger som spilte for Brann i dag, og til tross for at brukket nese fullførte han kampen på Stadion.

- Ja jeg kjente relativt fort at nesa var knukket, men det var ikke noe problem. Klart jeg kjenner det litt, men man kan tross alt ikke gi seg med brukket nese, det blir for dumt, smiler han.

Etter dette skapte ingen av lagene de store sjansene og kampen ende 0-0. Et resultat Viking, og Uwe Rösler, definitivt er mest fornøyde med. På spørsmålet om han var fornøyd med resultatet kommer Viking-treneren med klar beskjed:

- Om jeg er fornøyd med resultatet, hva tror du selv, svarer han. Vi spilte med en backfirer som aldri har spilt med hverandre, og som sannsynligvis aldri vil spille sammen igjen, selvfølgelig er jeg fornøyd.

Slakter mangel på Fair Play

Den frittalende treneren la heller ikke skjul på hva han synes om episoden hvor Petter Vaagan Moen valgte å fortsette spillet med en Viking-spiller nede for telling.

- Det er klart Brann kunne, og burde ha spilt ballen ut. Men «what goes around, comes around» og jeg tror Brann på sikt vil bli straffet av andre lag hvis de fortsetter sånn, sier Rösler.

Brann-trener Mons Ivar Mjelde på sin side var ikke like fornøyd med resultatet.

- Jeg er forbanna skuffa over at vi ikke tar tre poeng i dag, det hadde gitt dette laget et løft og det trenger vi. Vi hadde masse store sjanser og burde drept kampen allerede i første omgang, men vi klarer det ikke, det er irriterende, sier Mjelde til Dagbladet.no, vel vitende om at det venter tøffere motstand når Deportivo La Coruña gjester Bergen.

TØFT: Duellene var harde i vestlandsderbyet.
HISSIG: Brann- og Viking-spillerne havnet i klinsj, og dommer Espen Berntsen måtte opp med det gule.
MISFORNØYD: Uwe Rösler likte dårlig at Brann ikke spilte ut ballen da en Viking-spiller lå skadet.