Sjansesløsing bekymrer Fergie

Ruud van Nistelrooy kåres til verdens farligste angriper. Men sir Alex Ferguson er ikke fornøyd med han og Ole Gunnar Solskjær om dagen. Skadelista - runde 23!

Ruud van Nistelrooy og Ole Gunnar Solskjær er kjent for å levere varene foran motstanderens mål. I dag ble det kjent at nederlenderen er kåret til verdens farligste angriper av Den internasjonale organisasjonen for fotballstatistikk og -historie (IFFHS).

Solskjær havnet på 11. plass, foran navn som Thierry Henry og Henrik Larsson. Men de siste par månedene har ikke ballen rullet veien for Manchester United-spissene.

Sjansene har vært der - men målene har uteblitt.

Toppscorer van Nistelrooy har ikke scoret siden han puttet hat-trick mot Newcastle i november. I den samme perioden har Solskjær bare ett Premier League-mål.

Sikker på Solskjær-mål

United sløste sjanser mot Blackburn i liga og cup. Middlesbrough straffet de røde da de møttes 2. juledag, og heller ikke mot Sunderland og Birmingham var United-effektiviteten av vanlig merke.

- Sjansesløsingen bekymrer meg en smule. Det må jeg bare innrømme, sier manager Alex Ferguson.

- Vi hadde seks sjanser i første omgang mot Blackburn i serien før de scoret. Også tirsdag hadde vi store muligheter, men utnyttet dem ikke.

Av alle de misbrukte sjansene har særlig én brent seg fast hos skotten: Ole Gunnar Solskjærs kjempesjanse i ligacupsemifinalen mot Blackburn Rovers.

- Jeg kunne veddet livet mitt på at Ole scoret på overtid mot Rovers på tirsdag. Men, i rettferdighetens navn, den unge venstrebacken rygget fint, dekket målet og klarerte på linja, sier Ferguson til Manchester Evening News.

Solskjær vrakes?

Den uttalelsen sier en hel del om United-bossens tillit til kristiansunderen, men illustrerer samtidig lagets største problem om dagen.

- Vi skulle ha utnyttet sjansene bedre enn vi har gjort. Det hersker det ingen tvil om. Vi har målscorere i laget til å gjøre det. Vi må jobbe oss gjennom dette og komme sterkt tilbake, sier Ferguson.

Han ser uansett ikke helt svart på det.

- For meg er det viktigste at vi skaper sjanser. Det ville vært mer bekymringsfullt om vi ikke gjorde det, sier skotten i sedvanlig trenerstil.

Til tross for en lang periode med måltørke, starter Ruud van Nistelrooy etter all sannsynlighet på topp mot West Bromwich. Diego Forlan har vært den giftigste av United-spissene de siste ukene. Han kan få plassen ved siden av van Nistelrooy på bekostning av Solskjær.

  • Kaiserslauterns Miroslav Klose ble kåret til verdens nest farligste angriper av IFFHS. Bak tyskeren fulgte Danmarks Jon Dahl Tomasson (AC Milan), Raul (Real Madrid), Ronaldo (Real Madrid) og Michael Owen (Liverpool).

    (Dagbladet.no)

BEKYMRET:</B> Sir Alex skulle gjerne sett flere baller i nettet. Foto: AP/Scanpix
UTE AV MÅLFORM:</B> Ole Gunnar Solskjær og Ruud van Nistelrooy har ikke marginene med seg for tida. Foto: AP/Scanpix