Sjarapova enkelt til semifinale

Vil overta posisjonen som verdensener om hun kommer til finalen.

KAN BLI NY VERDENSENER: Maria Sjarapova kan toppe rankingen med finaleplass ettersom nåværende verdensener Victoria Azarenka røk ut tidlig i turneringen. Foto: REUTERS/Regis Duvignau/NTB scanpix
KAN BLI NY VERDENSENER: Maria Sjarapova kan toppe rankingen med finaleplass ettersom nåværende verdensener Victoria Azarenka røk ut tidlig i turneringen. Foto: REUTERS/Regis Duvignau/NTB scanpixVis mer

Maria Sjarapova tok seg greit videre til sin tredje semifinale på Roland-Garros med 6-2, 6-3 over estiske Kaia Kanepi onsdag.

Den russiske verdenstoeren, som også var i semifinalen i fjor, vil med seier på grusen i Paris ha vunnet samtlige Grand Slam-turneringer i tennis. Men først venter tøff motstand i tsjekkiske Petra Kvitova.

- Jeg er glad for å være i semifinalen igjen. Jeg elsker å være tilbake her og utfordre meg selv i å gå lenger i turneringen, sa Sjarapova.

Hun vil overta posisjonen som verdensener dersom hun når finalen.

- Jeg har fått selvtillit etter turneringsseirer i Roma og Stuttgart før jeg kom hit, men alle turneringer er ulike, la Sjarapova til.

Kvitova slo useedede Jaroslava Sjvedova fra Kasakhstan i kvartfinalen, men var lenge i trøbbel. Tsjekkeren tapte det første settet 3-6, men vant det andre 6-2. I tredje sett ledet utfordreren en stund, men 4.-seedede Kvitova vant med 6-4.

(NTB)